Miehet, Miehet 2.Div

Kosken Dynamo - Pelicans SB

Koskihalli

Miehet nousivat niukkaan voittoon kakkosen kärkikamppailussa

Kosken Dynamo isännöi Pelicans SB:tä Kaakkois-Suomen 2. divisioonan kärkikamppailussa perjantaina Hämeenkoskella. Kiihkeä ja vaiherikas paikallistaisto päättyi lahtelaisten niukkaan 5-6 (2-0, 1-5, 2-1) -vierasvoittoon. Turkoosipaitojen voittomaalista vastasi tehopuolustaja Jarkko Aallonen (kuvassa).

Dynamolla terävä startti

Avauserä oli aggressiivista karvauspeliä esittäneen Dynamon hallintaa. Koskihallin 172-päinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan isäntien ensimmäistä osumaa jo reilun kolmen minuutin pelin kohdalla. Kolmen tehopisteen perjantai-iltaa viettänyt Ville Toitturi (1+2) sivalsi niin ikään kolme paunaa tilastoihinsa lisänneen Timo Kahilan (2+1) syötöstä ottelun avausmaalin. Lisää seurasi reilut neljä minuuttia myöhemmin, kun koko sarjan pistepörssin ykkösenä keikkuva Matti Viljanen lisäsi hämeenkoskelaisten johdon kahteen.

Hitaaseen pelinavaamiseen sortunut Pelicans ei saanut konettaan käyntiin ensimmäisellä 20-minuuttisella. Dynamo katkoi lahtelaisten avaussyöttöjä kerta toisensa jälkeen ja loi vastahyökkäyksistä tukun hyviä maalintekopaikkoja. Turkoosipaitojen tolppien välissä yhteensä 31 torjuntaa kirjannut Ville Vilén piti huolen siitä, että 1. erätauolle poistuttiin ainoastaan kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Pelicansin ketsuppipullo aukesi toisessa erässä

Toisen erän toisella minuutilla mainion ottelun pelannut hollolalaiskasvatti Kahila lisäsi kotijoukkueen johtolukemiksi jo 3-0. Kolmannen takaiskumaalin jälkeen myös vierasjoukkue pääsi peliin paremmin kiinni. Karvaustaan aktivoineen ja pelirohkeuden löytäneen lahtelaisjoukkueen avausmaalista vastasi 1+2 tehot perjantai-iltana namutellut hyökkääjä Mika Anttila.

Toisen erän seitsemännellä peliminuutilla syntynyt 3-1-osuma oli varsin komea kombinaatio. Puolustaja Niko Reinikaisen katse löysi Dynamon puolustuslinjan taakse unohtuneen Anttilan, joka napautti suoraan ilmasta Reinikaisen omalta puolustusalueeltaan lähettämän pitkän ilmasyötön verkon perukoille.

Pelicansin viisikkopeli asettui avausmaalin jälkeen uomiinsa. Henkisen hurmosvaihteensa menettänyt Dynamo koki kakkoserän aikana myös fyysisen menetyksen, kun tehopuolustaja Ilkka Heikkinen joutui jättämään kaukalon laitakamppailussa sattuneen nilkkavamman vuoksi.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla vierailijat ottivat pallollisen pelin hallintaansa ja tyylittelivät toisen erätauon taukolukemiksi 3-5. Lahtelaisten maalintekijöinä kunnostautuivat kapteeni Henri Seppäläinen, Sepon poika Joel Kulppi, Ilmari Lehtinen sekä avausmaalin alustanut Reinikainen ylivoimalla.

Voittomaali Aallosen nimiin

Päätöserä starttasi molempien joukkueiden osalta varovaisesti ja virheitä vältellen. Niin Pelicans-torjuja Vilén kuin Dynamon uunissa pelannut Santeri Savolainen esittivät päätöskaksikymppisellä tukun paraatipelastuksia.

Vilén joutui antautumaan neljännen kerran vajaat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Kahila laukoi illan toisen osumansa monivuotisen joukkuekaverinsa Saku Lehden syötöstä.

Maalin päähän noussut Dynamo kaivoi omaa hautaansa reilut kaksi minuuttia myöhemmin, kun isäntien puolustaja Riku Hakala komennettiin kahden minuutin jäähylle estämisestä. Rangaistus ehti vanheta vain 49 sekuntia, kun tehot 1+1 summannut puolustaja Jarkko Aallonen tykitti Anttilan syötöstä kamppailun voittomaaliksi jääneen 4-6-osuman ylivoimalla.

Raivoisasti kavennus- ja tasoitusmaalia metsästänyt Dynamo veti maalivahti Savolaisen penkille vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Kuudella viittä vastaan pelannut kotijoukkue onnistui viimeisen kerran maalinteossa ajassa 59.01, kun Jussi Toitturi iski siirretyn rangaistuksen aikana hämeenkoskelaisten viidennen maalin kippari Henri Nummelan syötöstä.

Lopulta lisäosumia ei enää nähty, vaikka Pelicansin latvialaispuolustaja Ralfs Orsteelle tuomittiin rangaistus vielä 13 sekuntia ennen päätössummeria.

Piikkipaikka puhtaalla pelillä

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Pelicansin Mika Anttila ja Dynamon Timo Kahila. Kahilan kohdalla valinta oli täysin selvä. Lahtelaisista pysti olisi voinut yhtä hyvin päätyä myös maalivahti Ville Vilénin tai puolustaja Ralfs Orsteen takanreunukselle.

Pelicans SB jatkaa puhtaalla pelillä Kaakkois-Suomen kakkosdivarin piikkipaikalla. Kauden avaustappion kokenut Kosken Dynamo ja Imatran Voima vaanivat kahden pisteen päässä lahtelaisista.

Kapteeni Henri Seppäläinen (7+4) ja puolustaja Jarkko Aallonen (3+8) ovat olleet turkoosipaitojen tehokkaimpia pistemiehiä kauden kuudessa ensimmäisessä pelissä.

Pelicans-maalivahdeista kahdessa ottelussa torjuntavastuun kantanut Ville Vilén (86,89 %) on sarjan torjuntatilastossa viidentenä. Neljä peliä vyölleen kirjannut Riku Ahtiainen (82,69 %) löytyy sijalta kymmenen.

Miesten edustusjoukkue on seuraavan kerran tositoimissa tulevana perjantaina Imatralla.

Voima – Pelicans SB perjantaina 24. marraskuuta kello 19.00, Imatran urheilutalo.

Pelicans SB – PoNoVo lauantaina 2. joulukuuta kello 17.00, Lahti Energia -areena.

Kaakkois-Suomen 2. divisioonan tilastot löydät täältä.