Pelicans SB - PoNoVo

Lahden Suurhalli

Miikka Nipuli kohosi miesten jatkoaikaratkaisijaksi – Pelicans-kippari näki punaista

Miesten edustusjoukkue isännöi kuluvan vuoden kolmanneksi viimeisessä kakkosdivariottelussaan lappeenrantalaista PoNoVoa.

Kahdeksan maalin avauserän jälkeen tasaantunut kamppailu päättyi lopulta lahtelaisten 7-6 (5-3, 0-0, 1-3, 1-0) -jatkoaikavoittoon. Lisäajan kolmannella minuutilla syntyneestä voittomaalista vastasi kotijoukkueen konkarihyökkääjä Miikka Nipuli latvialaispuolustaja Ralfs Orsteen esityöstä.

Lauantaina pelatun taiston avauserä oli avoimien ovien juhlaa puolin ja toisin. Pelicans taiteili reilussa kuudessa minuutissa kolme osumaa, kun Jonne Jonninen, Niko Reinikainen ja Mika Anttila onnistuivat maalinteossa.

Anttilan 3-0-maalin jälkeen lappeenrantalaiset vaihtoivat tolppien väliin Jari Karhun (yhteensä 26 torjuntaa). Vieraiden maalilla aloittaneelle Juha Ahtiaiselle ei kirjattu ottelussa ainuttakaan torjuntaa. Kotijoukkueen maalilla pelannut Juhan veli, Riku Ahtiainen venyi pelivälineen tielle yhteensä 37 kertaa.

Avauserän puolivälin jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vuorotahtiin. Korkealta karvannut PoNoVo osui kolmesti ja pallonriistoista iskenyt Pelicans kahdesti. Molemmista lahtelaismaaleista vastasi puolustaja Lauri Berg.

Toiseen erään lähdettiin isäntien 5-3-johtolukemista. Karvausta pudottanut PoNoVo loi erässä useita vaarallisia tekopaikkoja. Myös lahtelaisilla oli omat tonttinsa, mutta lisäosumat jäivät odottamaan kolmatta 20-minuuttista. Kakkoserän loppupuolella isännät ottivat kaksi turhaa rangaistusta peräperään. Ajassa 38.16 latvialaispuolustaja Ralfs Orste lähti kahden minuutin istunnolle hävityn kaksinkamppailutilanteen seurauksena tekemästään kostoiskusta.

Vain reilua minuuttia myöhemmin alivoimalla pelanneen turkoosimiehistön kapteeni Henri Seppäläiselle tuomittiin pelirangaistus (5+20min) väkivaltaisuudesta. Mielipiteet kipparin punaiseen korttiin johtaneesta tilanteesta vaihtelivat laidasta laitaan. PoNoVo-leirin mukaan Seppäläinen osui polvellaan lappeenrantalaispuolustaja Mikko Valton tukijalkaan. Videotallenteelta tilanne näytti siltä, että Valto olisi astunut lahtelaishyökkääjän mailan lavan päälle.

Niin tai näin, Seppäläiselle pelirangaistus ja lahtelaiset kahden miehen alivoimalle. Valto loukkaantui tilanteessa, mutta lappeenrantalaisilta saadun tiedon mukaan vamma ei ollut niin vakava kuin aluksi pelättiin.

Pelicansin alivoimapeli toimi mallikkaasti eikä PoNoVo onnistunut lopulta tekemään kuin yhden ylivoimamaalin. Pakkopeliosumasta vastasi tehot 4+1 ottelussa hurjastellut hyökkääjä Mikko Ikonen, joka kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 5-4.

Kolmas erä oli kovaa vääntöä alusta loppuun. Kotijoukkue oli tiukasti voitossa kiinni vielä vajaat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun hyökkääjä Max Salonen vei isännät kahden maalin karkumatkalle Tuomas Harmaalan passista.

Vajaat 2,5 minuuttia ennen päätössummeria lappeenrantalaiset vetivät maalivahti Jari Karhun vaihtopenkille ja hakivat lisäosumia kuudella viittä vastaan. Ajassa 57.48 Mikko Ikonen täydensi hattutemppunsa ja kavensi eron yhteen maaliin.

Sama mies vastasi vierailijoiden tasoitusosumasta vain minuuttia myöhemmin. Maalia edelsi lahtelaisten murheellinen vaihtovirhe. PoNoVo sai vapaalyönnin omasta kenttäpäädystä ja samalla koko Pelicansin pakkipari lähti vaihtoon sillä seurauksella, että Ikonen jäi vapaaksi kotijoukkueen puolustusalueelle. Summasummarum: pitkä pystyavaus, pallo maaliin ja ottelu jatkoajalle.

Myös viime kaudella joukkueiden vastaava kohtaaminen eteni lisäajalle. Tuolloin PoNoVo postui kamppailusta voittajana. Tällä kertaa oli lahtelaisten vuoro kaataa kylmä vesisanko lappeenrantalaisten niskaan.

Neljällä neljää vastaan pelatun jatkoajan lahtelaissankariksi kohosi hyökkääjä Miikka Nipuli, joka pyöräytti 1vs1-puolustajansa ulos tilanteesta ja sipaisi pallon verkon perukoille ajassa 62.14.

Voiton myötä Pelicans jatkaa tappiottomalla sarjalla ja 16 pisteellä Kaakkois-Suomen kakkosdivarin kärjessä. Sunnuntaina niukan 6-7-kotitappion Hatsinalle kärsinyt Kosken Dynamo sekä Imatran Voima vaanivat neljän pisteen päässä lahtelaisista.

PoNoVo-ottelun paras pelikaani löytyi tolppien välistä. Maalivahti Riku Ahtiainen piti isäntiä pystyssä vaikeilla hetkillä. Peräti 37 torjunnan joukkoon mahtui useita paraatipelastuksia ja läpiajojen tylsytyksiä.

Vierailijoiden paras pelaaja oli neljän maalin hyökkääjä Mikko Ikonen, joka lähes tuplasi kuluvan kauden tehopistesaldonsa.

Kuluvan vuoden puolella lahtelaiset ovat tositoimissa vielä kahteen otteeseen. Tulevana perjantaina turkoosipaidat matkaavat sarjassa neljäntenä majailevan Hatsinan vieraaksi Mikkeliin. Vuosi 2017 paketoidaan lauantaina 16. joulukuuta kotiottelulla SB Heinolaa vastaan.

Kaakkois-Suomen 2. divisioonan tilastot löydät täältä.