19.00
Miehet, Miehet 2.Div

Hatsina - Pelicans SB

Sport Forum Mikkeli

Miesten edustusjoukkueelle kauden ensimmäinen tappio – Timo Siltasen hattutemppu laiha lohtu

Mikkeliläisestä Hatsinasta tuli kuluvan kauden ensimmäinen joukkue, joka pystyi kaatamaan Pelicans SB:n Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa. Perjantaina pelatun kamppailun voittolukemat kirjattiin mikkeliläisisännille maalein 4-3 (0-1, 3-0, 1-2).

Lahtelaisten jokaisesta maalista vastasi alkukaudella vähemmälle peliajalle jäänyt keskushyökkääjä Timo Siltanen (kuvassa). Kuluvan kauden maalimääränsä neljään nostanut konkarisentteri osui kertaalleen jopa alivoimalla.

Alivoimalla pelaaminen tulikin Pelicansille tutuksi. Vieraille tuomittiin ottelussa neljä kahden minuutin rangaistusta. Mikkeliläiset hyödynsivät lahtelaisten jäähyilyn ja iskivät hyökkääjä Ville Valjakan johdolla kolme ylivoimamaalia.

Kolmannen erän viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta lahtelaisten pelaaminen oli hajutonta, mautonta ja väritöntä. Ajoittain tuntui, että turkoosimiehistö oli fyysisesti paikalla, mutta henkinen läsnäolo loisti poissaolollaan.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ilmassa oli pelailun makua. Ottelun tempo oli erittäin alhainen, mikä sopi mainiosti mikkeliläisten nuorille ja taitaville pelaajille. Pelicans hallitsi pelivälinettä, mutta pelinrakentelu oli luvattoman hidasta. Siltasen avauserän kahdeksannella minuutilla iskemää 0-1-osumaa lukuun ottamatta lahtelaisten maalintekopaikat olivat vähissä.

Hatsinalla oli edelliseltä viikolta alla kova vierasvoitto sarjakakkosesta, Kosken Dynamosta, mutta tämä myrskyvaroitus ei näemmä motivoinut lahtelaisia riittävästi. Vieraiden puolivillainen pelaaminen näkyi erityisesti alivoimalla. Valjakan kaksi ensimmäistä ylivoimaosumaa syntyivät identtisellä kuviolla saman, passiivisesti pelanneen, alivoimanelikon nenän edestä.

Myös Pelicansille tarjottiin yhteensä neljä minuuttia ylivoimaa, mutta hitaaseen pallonliikutteluun sortunut vierasjoukkue ei päässyt lopulta edes kunnon maalintekotonteille.

Päätöserässä turkoosipaitojen valmennusjohto tiivisti peluutusta kahteen kenttään, jonka seurauksena peliin tuli lisää ryhtiä. Kolmannen erän maalinteon aloitti isäntien puolustaja Jani Kuronen, joka vei kotijoukkueen 4-1-johtoon ylivoimalla ajassa 48.41.

Pelsu-sentteri Siltanen iski hetkeä myöhemmin illan toisen ja kolmannen osumansa reiluun kahteen minuuttiin, mutta hattutempun varmistuminen oli lopulta laiha lohtu. Viimeisten minuuttien myllytys johtanut vieraiden kannalta toivottuun tulokseen ja näin ollen pisteet jäivät Mikkeliin.

Kotijoukkueen maalilla pelannut Riku Peura oli mies paikallaan kirjaten yhteensä 32 torjuntaa. Peuraa pahemmin ei pelannut myöskään Pelicans-vahti Ville Vilén, joka venyi pelivälineen tielle 27 kertaa.

Yksittäisistä Pelicans-pelaajista hattutempun viimeistellyt Siltanen ja latvialaispuolustaja Ralfs Orste pelasivat omalla tasollaan. Muilta turkoosipaidoilta puuttui sataprosenttinen ja tällä sarjatasolla vaadittava voittamisen kiima.

Summasummarum, tolppia useaan otteeseen kilistellyt Hatsina ansaitsi voittonsa ja Pelicans sai tuleviin otteluihin hyvää oppia siitä, ettei yhdenkään vastustajan aliarviointiin ole varaa.

Lahtelaisilla on mahdollisuus päättää kuluva vuosi voitokkaasti, kun SB Heinola saapuu tulevana lauantaina vierailulle mastokaupunkiin. Paikalliskamppailu käynnistyy Lahti Energia -areenalla kello 18.00.

Kaakkois-Suomen kakkosdivarin tilastot löydät täältä.