Naiset II, Naiset 2.div

Top Team - Pelicans SB II   6 - 5

Joutsenohalli Lappeenranta

Otteluraportti: Top Team - Pelicans SB Naiset 2

Kausi alkoi positiivisissa merkeissä, kun Johanna "Jossu" Sinkkonen toimitti pallon Noora Salisen vartioimaan häkkiin vain reilun minuutin peliajan jälkeen. Tasavahvalla miehityksellä, eli kahdella kentällisellä vastaan asettunut Top Team tasoitti pelin viiden minuutin kuluttua ja pääsi ensimmäisen erän lopulla vielä johtoasemaan Helmi Juutin maalilla ajassa 13:35. Ensimmäinen erä 2-1, torjunnat Salinen 3, Juutilainen 6.

Toiseen erään lähdettiin pirteästi, kun Aino Eerola tavoitti pitkällä syötöllä Marianne Vehnämäen, joka tasoitti pelin ajassa 18:16. Pelicans SB:llä hyvin hallussa ollut peli ja tasainen vääntö kovan Top Teamin kanssa ratkesi Pelicansin 10 minuuttia kestäneeseen mustaan hetkeen, jonka aikana tuli neljä maalia. Ajassa 19:28 Reetta Backman iski Top Teamin taas johtoasemiin, 24:40 oli Heta Liukon vuoro, kunnes taas Anni Hämäläinen syötti Backmanin maalin 27:13. Maali-iloittelu huipentui Backmanin hattutemppuun, jonka hän pääsi taituroimaan rankkarista Pelicansin Nina Inton rikottua oman maalin kulmalla, vastustajan päästyä yllättävään vastahyökkäykseen vaihdon ollessa käynnissä. Jalkavaivoista kärsinyt Eeva Veijola kaunisteli numeroita vielä erän lopussa riistämällä pallon hyökkäyspäässä ja harhauttamalla pallon maaliin. Toinen erä 4-2, torjunnat Salinen 6, Juutilainen 9.

Musta hetki nollaattiin erätauolla hienosti ja Pelicans SB:n naiset lähtivät entistä tiukemmalla taisteluilmeellä takaa-ajoon. Vastustaja edesauttoi kavennusta ottamalla rangaistuksen 32:33. Ylivoimaa päästiin pyörittämään hyvin ja se kantoi hedelmää: Henna Koivuluoma löysi Marianne Vehnämäen maalin kulmalta ja upeasta syötöstä upea nosto maaliin ajassa 33:47 toi Pelicans SB:n kahden maalin päähän. Ajassa 38:38 Veijola pääsi taas yksin pallon kanssa Salista vastaan ja onnistui jo toistamiseen tässä ottelussa. Lopussa otettu aikalisä ja tasoitusmaalin hakemiseen hiottu suunnitelma ei ehtinyt toteutua, joten viime kauden avausottelun revanssi meni Top Teamille tiukasti 6-5. Kolmas erä 0-2, torjunnat Salinen 8, Juutilainen 9.

Ottelussa kaksi kahden maalin pelikaania: #51 Marianne Vehnämäki ja #10 Eeva Veijola.

Tilastot
Top Team

6 - 5

2 - 14 - 20 - 2
1'MaaliSinkkonen Johanna
18'MaaliVehnämäki Marianne
18'MaalisyöttöEerola Aino
29'MaaliVeijola Eeva
33'MaaliVehnämäki Marianne
33'MaalisyöttöKoivuluoma Henna
38'MaaliVeijola Eeva