A-tytöt (1998-2000), A-Tytöt SM

Pelicans SB - Koovee  6 - 4

Lahti Energia Areena 2

Runkosarjan kakkossija A-tytöille

A-tyttöjen SM-sarjan runkosarja päättyi tänään 10.3. täyteen ottelukierrokseen. Pelicans Sb:n tytöt kohtasivat kotiottelussa tamperelaisen Kooveen. Ottelun kolmessa erässä nähtiin vierailijan voittama erä, tasapelierä sekä kotijoukkueen hallitsema erä. Ensimmäinen erä mentiin tamperelaisten tahdissa. Erän jälkeen peli oli vieraiden hyväksi 1-2. Toisessa erässä molemmat joukkueet tekivät yhden maalin, joten kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2-3. Kolmatta erää Pelicans hallitsi alusta alkaen. Pelicans teki viimeisessä erässä neljä maalia, vastustaja yhden, joten ottelun lopputulos oli 6-4.

Ottelussa nähtiin tänään Pelicans-porukan vahvuudet ja heikkoudet. Vahvuutena nähtiin ehdottomasti oman pelin ja ottelutilanteen nostaminen 2-4-lukemista 6-4-voittoon sekä oman maalin suojeleminen vastustajan painaessa rajusti päälle ensimmäisessä erässä. Vaikeus pelin käynnistymisessä luetaan taas loukkaantumisten aiheuttamien ketjumuutosten aiheuttamaksi. Valmentajien kiitos onnistuneesta pelistä kuului koko turkoosille taistelijajoukolle. Pisteiden valossa onnistujia olivat tänään Veera Vilenius (4+0), Sofia Mittentag (0+2), Ira Töyrylä (1+0), Heidi Kemppi (1+0), Iida Juures (0+1) ja Jenna Kangas (0+1). Runkosarjan 18 ottelun aikana joukkueen jokaiselle pelaajalle on löydetty oma tärkeä rooli joukkueessa. Joukkueen vahvuus on ehdottomasti yhteinen tekeminen ja venyminen.

Runkosarjan päättyessä Pelicans on sarjan sijalla kaksi, joka tarkoittaa Play off-pelien kotietua ja tilaisuutta valita vastustaja puolivälieriin sarjan sijoilta 6-8. Kuudennella sijalla on tänään vastustajana ollut Koovee. Seitsemäs ja kahdeksas sija ratkeavat ensi viikonlopun Playoff-karsinnoissa, joissa asettuvat vastakkain nyt sijoilla 7 ja 8 olevat Eräviikingit ja Steelers, sekä 1-divisinoonan kaksi parasta joukkuetta PSS ja SB Pro.

Ottelun päätteeksi valmentajat Markus Rasanen ja Kimmo Mäenrinne kiittivät joukkuetta sitoutumisesta ja sitkeydestä. Seuran puolesta valmennuspäällikkö Petteri Hirvonen kävi onnittelemassa runkosarjan sijoituksesta ja toivottamassa hyviä Play off pelejä.

Pysy kuulolla!

Tilastot

6 - 4

Koovee
1 - 21 - 14 - 1
8'MaaliVilenius Veera
8'MaalisyöttöMittentag Sofia
26'MaaliKemppi Heidi
26'MaalisyöttöKangas Jenna
42'MaaliVilenius Veera
51'MaaliVilenius Veera
51'MaalisyöttöMittentag Sofia
53'Jäähy: 2minHietanen Mira
54'MaaliVilenius Veera
56'MaaliTöyrylä Ira
56'MaalisyöttöJuures Iida