Avaimet SM-sarjaan heitetty kaivoon
Julkaistu: 22.01.2018 00.00

Pelicansin A-pojat johti sarjaa yhdellä pisteellä ennen sunnuntain kotiturnausta. Sarjassa toisena oli toinen lahtelainen LASB. Pelicans olisi siis tarvinnut voiton jokaisesta jäljellä olevasta pelistä päästäkseen SM-sarjan karsintoihin.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Turenkilainen SCU. SCU teki onnistuneen turnauksen voittamalla ensin Pelicansin lukemin 2-6 ja sen jälkeen NST:n 4-3. Pelicans SB menetti siis 2 kullan arvoista pistettä käytännössä pakkovoittoon.

Toisessa pelissä PoNoVo aloitti rajusti tekemällä aloitusmaalin ajassa 1:57 ja tuplasi johtonsa ajassa 2:04. A-pojat joutuivat siis muodostamaan pelinsä takaa-ajo asemasta. B-ikäiset Niklas Koskinen ja Julius Salokangas ottivat oman paikkansa joukkueen kirkkaimpina tähtinä ja kuittasivat pelin tasoihin ajassa 6:27. Nyt kun A-pojat pääsivät peliin mukaan voitiin aloittaa taas höntyily. Pelicans otti kaksi jäähyä josta PoNoVo kuittasi toisen ja pääsi jälleen yhden maalin karkumatkalle. 3-3 tasoituksesta vastasi latvialaisvahvistus Ralfs Orste. Nyt kerran kun rauta on kuumaa niin kannattaa takoa, Ralfs pommitti toisen erän alkuun toisen maalinsa ja vei Pelicansin johtoon ensimmäistä kertaa johtoon.

Loppupeli mentiinkin Pelicansin pillin mukaan, kun Esa Lavosen pelikirja saatiin taottua paksuimpaakin kalloon. Juho Oksanen näytti epäilijöilleen ja naputti tarkan grogilasin korkuisen suoraan takanurkkaan. Pelicansin kuudennes maali oli käytännössä puhdasta taktiikkaa. Annetaan kaverin ensin kyykkiä kaksi minuuttia alivoimalla kuluttaen viimeisiäkin voimiaan ja heti kun jäähy loppuu, tehdään maali. Pelin kaksi viimeistä maalia olivat molemmat Riku Peuran käsialaa. Kaksi kanttia ylämummoon sinetäivät tämän turnauksen.

Pelicansin A-poikien matka jatkuu 11.2 Iittala-hallissa Hämeenlinnassa, kun vastassa ovat Steelers 2, sekä LASB.