Miesten edustukselle yksi tappio lisää
Julkaistu: 18.11.2019 00.00

Edustus kävi Imatran Voiman vieraana perjantaina 15.11. Molemmat 2-divarissa menestyneet seurat olivat pudonneet sarjataulukon hännille. Ottelu noudatti syksyn tuttua kaavaa; Pelicans loi tilanteita, mutta vastustajan maaliin pallo ei suostunut menemään. Valmennus oli korostanut puolustamisen tärkeyttä eikä maalissa torjunut Eetu Kivelä saanut tililleen erässä kuin neljä merkintää; toki pelissä yhteensä 19 torjuntaa. Mutta kuten syksyn peleissä, niin vastustaja karkasi johtoon. Varsinkin 2-0 maali 15:27 oli kurittoman tilannepelaamisen seurausta.

Toinen erä oli tasainen. Molemmilla oli hyviä maalipaikkoja, kuten erän torjuntatilasto 10-6 hyvin kertoo. Pelicans onnistui 30:41 avaamaan maalitilinsä Oskari Heikkilän kaukovedolla, johon tällä kertaa tehtiin maski. Vastustaja käytti pari puolustusalueen nukahdusta hyväkseen; erätauolle siirryttiin tilanteessa 4-1.

Viimeisen erän alussa Pelicans pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta tehot jäivät edelleen odottamaan. Vierasjoukkue sai kaksi peräkkäistä jäähyä juuri ennen erän puoliväliä. Alivoima taisteli hyvin lähes neljä minuuttia, mutta Voima teki tilanteeksi 5-1 ajassa 50:36. Tämän jälkeen Jukka Lehtisuo parkkeerasi Voiman puolustuksen keskelle ja teki Pelicansin toisen maalin. Tuomitulla rangaistuslaukauksella kotijoukkue siirtyi jälleen neljän maalin johtoon.

Viimeiset kolme minuuttia Pelicans yritti kuudella pelaajalla ilman maalivahtia. Yritys palkittiin vasta 59:19, kun Jan-Erik Haula viimeisteli pelin loppulukemat 6-3 ja kuittasi vierailijoiden parhaan palkinnon. Maalinteko oli jälleen vaikeaa. Vastustajan peittoon tai ohi meni luvattoman paljon laukauksia; kolme maalia oli vähän. Voiman veskari 2003 syntynyt Jose Inkinen torjui 33 kertaa ja sai Voiman parhaan pelaajan palkinnon, mutta kyllä kotijoukkueen iso nimi oli jälleen Tapio Kinnunen.

Pelicans jäi sarjajumboksi. Joukkue kohtaa 22.11. klo 18:30 Heinola Akatemian, joka on pelannut ennakkoluuttomasti ja hyvin. Se on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Edustukselta tulee puuttumaan pelistä useita kärkipelaajia, joten junioreilla on näytön paikka toista nuorta joukkuetta vastaan.

Teksti: Esa Lavonen