Pelsuttarilla tuplaviikonloppu
Julkaistu: 28.10.2019 00.00

Lauantaina naiset pelasivat Porvoossa ja ottelu päättyi PSS:n voittoon 5-2 (2-0, 1-1, 2-1). Maalivahti Emmi Pölösen useista torjunnoista huolimatta kotijoukkue PSS pääsi niskan päälle. Pelsuttarien maaleista vastasi hyökkäystrio Iida Juures (2+0), Edith Pärnik (0+1) sekä Kati Kutisaar (0+1).

Valmentaja Kimmo Hyttinen kehui peliä melkein kauden parhaimmaksi ja totesi, että pienillä parannuksilla voidaan alkaa voittamaan otteluita. Hyttinen kehui naisia myös siitä, että onnistuivat pitämään PSS:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Hyökkääjä Jenna Kangas summasi, että huumorin on vain kestettävä ja parannukset peliin löytyvät harjoituskentältä. Kankaan mukaan Classicia vastaan lähdetään sillä asenteella, että voitto napataan.

Sunnuntaina naiset matkasivat Tampereelle Classicin vieraaksi. Voittotili ei auennut vieläkään ja ottelu päättyi lukemiin 6-2 Classicin voittoon (2-0, 3-1, 1-1). Valmentaja Kimmo Hyttisen mukaan peliltä odotettiin enemmän lauantain perusteella. Taktiikka oli sama kuin lauantaina, mutta peli meni ylipelaamiseksi sekä säntäilyksi. Hyttinen nostaa pallollisen rohkeuden koko kauden ongelmaksi, mutta pelisuunnitelmaan nähden hän odotti, että olisivat päässeet pelaamaan pallollista peliä paljon enemmän.

Pinja Jaakkola teki toisessa erässä kavennusosuman, mutta Classic vastasi seuraavasta kolmesta osumasta. Hyttinen totesi, että jaloissa alkoi painaa eikä bensaa ollut samalla lailla kuin lauantaina. Viimeisessä erässä 6-2 kavennuksen teki Iida Juures.

Hyttinen summasi lopuksi, että yhteishenki sekä peli-ilme ovat pysyneet hyvinä vaikka takkiin on tullut. Hän toivoo, että pelaamiseen säilyy positiivinen meininki. Treeneihin panostetaan ja pallollinen tekeminen täytyy saada paremmaksi ensi peliin. Tulevana lauantaina Pelsuttaret kohtaavat kotikentällään SSRA:n.

Lue uutiset kokonaisuudessaan: Ess.fi, lauantain peli tästä ja sunnuntain peli tästä.