Tuttu tahti jatkui – A-tytöille voitto ja tappio Jyväskylästä
Julkaistu: 01.12.2019 00.00

Pelicans SB:n A-tyttöjen kauden toinen turnaus ykkösdivisioonassa päättyi lahtelaisten kannalta yhteen tappioon ja yhteen voittoon. Näin olleen joukkueen tahti jatkui samana kuin kauden avausturnauksessa. Sunnuntaina Jyväskylässä pelatussa turnauksessa lahtelaiset hävisivät mikkeliläiselle Hatsinalle maalein 4–1 (0–1,3–0, 1–0) ja voittivat jyväskyläläisen O2:n maalein 2–0 (1–0, 0–0, 1–0).

”Meillä oli kuuden viikon tauko turnausten välissä. Harkkapelejä toki oli, mutta eihän se ole sama asia. Turnauksen ensimmäisen pelin alku olikin varovainen. Toisessa erässä meille tuli helppoja virheitä ja vastustaja teki niistä maalit. Kolmanteen erään nostimme painetta ja karvasimme aktiivisemmin. Palloa ei kuitenkaan saatu vastustajan maaliin”, A-tyttöjen valmentaja Petri Tuominen kertoo.

Toisessa pelissään lahtelaisjoukkue jatkoi korkeaa karvausta.

”Saimme hyvän määrän maalipaikkoja, mutta ihan hirveästi ei maaleja tullut. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei meidän maalivahdille tullut pahoja tilanteina. Kokonaisuutena peli oli hyvä. Pelasimme kummankin pelin kolmella kentällä ja kaikki kentät pystyivät luomaan maalipaikkoja.”

Maaleja paikoista ei kuitenkaan syntynyt kuin kolme. Valmentajan mukaan joukkueella onkin edessään maalintekoharjoituksia tammikuun kotiturnaukseen asti.

Lahtelaisjoukkueen onnistujia olivat kaikissa maaleissa joko syöttäjänä tai tekijänä ollut Nelli Salmio, nollapelin pelannut maalivahti Sara-Sofia Rapo, hyvin pelannut Annareetta Rautio ja Tuuli Leppisaari, jonka hyvä harjoittelu näkyi myös pelikentällä.

Lahtelaisista pisteille pääsivät Nelli Salmio (2+1), Eva-Maria Vanhanen (1+0), Nella Leppänen (0+1) ja Emma Jones (0+1)

A-tyttöjen seuraava turnaus on 21. joulukuuta Joensuussa. Tuolloin lahtelaisjoukkue saa vastaansa kajaanilaisen Papaksen ja sipoolaisen ÅIF:n. Lahtelaisjoukkueen kotiturnaus pelataan 19. tammikuuta.