D1 poikien vuosi alkoi voitolla ja häviöllä.
Julkaistu: 12.01.2020 00.00

Vuoden 2020 KS/SK ylemmän jatkosarjan pelit käynnistyivät tänään Sysmässä. Pelicans D1 lähti päivän otteluihin sarjakakkosena. Vastaan tuli ensimmäisenä poikien kanssa tasapisteissä oleva sarja ykkönen PoNoVo07. Ja päivän päätteeksi Voima Turbiinit Imatralta.

Takana hyvä treeni viikko ja hurmos oli korkealla. Pelin alku olikin hyvää tekemistä Pelicans pojilta. Pallon hallinta oli turkoosilla joukkueella. Ensimmäinen erä päättyi hyvän ja varman alun jälkeen 3-1 Pelicanssille.

Toisessa erässä kuitenkin tapahtui jotain ja suunta kääntyi täysin. Pontuksen Nouseva Voima teki nimensä veroisen nousun ja erä heille karuin lukemin 5-0. Kolmanteen erään lähdettiinkin kolmen maalin takaa-ajo asemista. Peli ei ollut kuitenkaan vielä pelattu.

Kolmannessa erässä taistelutahtoa alkoi löytyä taas lisää mutta pallo pomppi ohi vaikka tilanteita oli. Aika loppui kesken.

Tuloksena harmillinen 5-7 häviö. Ensimmäinen häviö tälle kaudelle tässä sarjassa.

Toiseen otteluun pojat saivat kasattua rivinsä ja häviö oli käsitelty ja siirretty taka-alalle. Ensimmäinen erä Voima Turbiineja vastaan alkoi tasaisella tekemisellä. Kaksi maalia ja yksi uponnut rangaistuslaukaus, erä meille 3-1.

Toinen erä jatkui samaan tahtiin tilanteen ollessa jo 7-1. Viimeisessä erässä vielä kolme maalia ja lopputulokseksi 10-1. Hyvä pojat.

”Päivän peleistä voi sanoa seuraavanlaisen palautteen. Ekassa pelissä tuli aika odotettu alku ja mentiin ensimmäisessä erässä johtoon. Sitten vastustaja nosti odotetusti tasoaan ja tähän emme kyenneet vastaamaan, alkoi harvinainen virheiden kierre ja tokasta erästä rumat 5-0 lukemat vastustajalle. Näitä virheitä mitä erässä tehtiin tulee kauden aikana jokaiselle joukkueelle, nyt niin kävi meille. Nämä kuuluu peliin ja kasvattaa. Sitten vikaan erään saatiin täydellinen hallinta hyökkäysalueella mutta viimeistely ei ollut tarvittavalla tasolla jotta oltaisiin saatu pisteitä joten voi rehellisesti sanoa että ei ansaittu voittoa tästä pelistä. Ja nöyrästi treenaamaan maalintekoa jotta siihen saadaan tarvittavaa tehokkuutta hyvin puolustavia joukkueita vastaan.

Toisessa pelissä hyvä alku ja pikasesti 3 maalin johtoon, tässä vaiheessa saattoi olla jo vastustajan selkäranka mennyt, loput 2 erää suhteellisen hyvää viimeistelyä kun kuitenkin tehtiin 10 maalia. Kokonaispelaaminen viisikkona oli kyllä hakusessa tässäkin pelissä eikä saatu parasta irti, nöyränä mennään huomenna kohti viikon ensimmäisiä treenejä ja meidän ei tarvii selitellä mitään tämän turnauksen tuloksista. Jokainen turnaus opettaa aina jotain ja hyvällä mielin mennään kohti uutta viikkoa! ” kertoo vastuuvalmentaja Petri Kaurinki.

Seuraavat pelit pelataan Kuopion Studentiassa 25.1. Silloin vastaan saadaan LeBa/Josba ja Josba punainen