Pelicansin B-tyttöjen tie vie aluesarjaan, ratkaiseva peli venyi rangaistuslaukauksiin
Julkaistu: 25.08.2019 00.00

Pelicansin B-tyttöjen tie vie aluesarjaan, ratkaiseva peli venyi rangaistuslaukauksiin

Pelicans SB:n B-tyttöjen kausi jatkuu aluesarjassa. Joukkue hävisi Helsingissä pelatuissa salibandyn B-tyttöjen SM-karsinnoissa kaikki kolme peliään. Peleistä viimeinen, jossa vastaan asteli jyväskyläläinen O2, oli ratkaiseva. Voitto olisi vienyt lahtelaisjoukkueen jatkokarsintoihin.

”Voitolla olisi vielä saatu yksi peli, jonka voittaja olisi jatkanut SM-sarjaan. Tuo lisäpeli oli meidän tavoite, mutta nyt kävi näin”, B-tyttöjen valmentaja Petri Tuominen sanoo.

Sunnuntain ratkaisupeli päättyi tappioon luvuin 4–3 (1–0, 0–3, 2–0, 1–0). Ratkaisu syntyi vasta rangaistuslaukausten kahdeksannessa ampujaparissa. Varsinaisella peliajalla lahtelaisten maalit tekivät Iiris Talonen (2) ja Jenni Leppänen.

”Molemmilla oli paikkoja tehdä ratkaisu jo peliajalla. Se oli kummallakin pienestä kiinni. Rangaistuslaukaukset kuvasivat myös hyvin peliä. Seitsemännessä parissa meidän pelaaja esimerkiksi onnistui ohittamaan jo maalivahdin, mutta pallo osui tolppaan”, Tuominen kertoo.

Lauantaina Pelicans pelasi kaksi peliä. B-tytöt hävisivät ikäluokan viime vuoden mestarille, mynämäkeläiselle SBS Wirmolle maalein 0–12 (0–3, 0–6, 0–3) ja paikallisvastustaja LASBille maalein 8–1 (2–0, 4–0, 2–1). Lahtelaisten maalin teki Iris Talonen Emma Jonesin syötöstä.

Valmentajan mukaan tappioista huolimatta karsinnat olivat joukkueelle positiivinen kokemus. Kesällä joukkueessa siirtyi kolme pelaajaa muihin joukkueisiin, joten joukkueen tulevaisuuskin oli hetken vaakalaudalla.

”Lähdimme turnaukseen altavastaajina, joten voi sanoa, että kaiken kesän säädön jälkeen turnaus kääntyi plussalle. Koko joukkue laittoi itsensä likoon ja taistelimme tosissamme karsinnan jatkopelistä. Pelasimme koko ajan tasavaihtoa, joten kaikki pelaajat saivat pelata niin paljon kuin jaksoivat. Kaikki saivat tasaisesti vastuuta”, Tuominen korostaa.

Ratkaisevan pelin rangaistuslaukauksineen voi katsoa oheisesta linkistä: https://solidsport.com/northernstars/watch/o2-jyvaskyla-pelicans-sb

Seuran uusimmat