D-tytöt alueloppuhuipentumaan!
Julkaistu: 08.03.2020 00.00

D-tyttöjen aluesarjan toiseksi viimeinen turnaus pelattiin Heinolassa. Tyttöjen Turkoosilla joukkueella oli mahdollisuus varmistaa Kaakkois-Suomen lohkon ykkössija ottamalla turnauksesta 2 pistettä. Lohkovoittajana Turkoosit saavat vastaansa Savo-Karjalan toiseksi sijoittuneen joukkueen alueloppuhuipentumassa huhtikuun alussa.

Ensimmäinen peli oli Heinolaa vastaan. Peli itsessään ei ollut kovinkaan kaunista. Pieni kenttä ja hieman omituisesti palloa pomputtava alusta vaikeutti tekemistä, tai sitten itse vain tehtiin pelistä liian vaikeaa, ainakin aluksi. Kahteen ensimmäiseen erään tehtiin neljä maalia. Loppua kohti peli parani, vaikka viimeisessä erässä maalit jäivätkin puuttumaan. Heinola pidettiin poissa hyviltä maalintekopaikoilta, Annalla maalissa 8 torjuntaa. Turkoosin pakit, Vilma, Kaisa, Aada ja Neela pelasivat todella hyvin. Mainittakoon Neela Kettusen loistava peli, hän puolusti hyvin ja oli lisäksi vaarallinen hyökkäyspäässäkin. Kuin myös Vilma Korpi, joka hienolla kantillaan keskiviivasta avasi Turkoosien maalihanat.Turkoosit voittivat pelin 4-1 ja tällä tuloksella varmistivat paikan lohkon ykkösenä.

Mustan ja Turkoosin kauden viimeisessä keskinäisessä pelissä Mustalla oli hieno ensimmäinen erä ,Nita Rannikko ja Kerttu Vornanen veivät hienoilla maaleillaan Mustan jo 2-0 johtoon. Pelin käännekohta tuli kolmannen erän alkuun, jolloin Turkoosit pääsivät kahden pelaajan ylivoimalle, siinä Milla Keituri onnistui maalinteossa upealla vedollaan Nennan syötöstä. Turkoosit onnistuivat vielä muutaman kerran ja lopulta lukemat 7-4 Turkoosien voitto. Molemmilta joukkueilta hieno peli, pelattiin kovaa mutta reilusti. Pelin onnistujiin voi laskea kaikki pelaajat molemmista joukkueista. Tytöille pelaaminen maistuu, joku totesi vaihtopenkillä, ”..en halua lähteä kotiin vielä, haluun pelata vielä…”.

Mustan ja Susien pelissä Kacey Alder vei Mustat kahdella hienolla maalillaan jo 2-0 johtoon. Mustat johtivat peliä jo 4-1 ,mutta pieniä nukahduksia aika ajoin ja kolmanteen erään mennessä peli olikin jo 4-4. Mustat johtivat peliä vielä lukemin 5-4 noin 10 minuuttia ennen pelin loppua. Kaikki näytti hyvältä 30 sekuntia ennen loppua, mutta sitten ihmeellinen ”kerrankaudessaflipperipalloralli” päätyikin Mustien maaliin ja tällä onnekkaalla tasoituksella peli päättyi 5-5.