Pelicans SB P11 aluemestarit 2021-2022
Julkaistu: 18.04.2022 11.02

Aikaisin lauantaiaamuna 2.4 suuntasimme virkeinä ja valmiina kohti Leppävirtaa ja Leppis- Areenaa. Edellisenä viikonloppuna Lappeenrannan Joutseno-hallissa oli joukkueellemme irronnut lopputurnauksen jatkopaikka. Tieto siitä, että lopputurnaus olisi jo seuraavana viikonloppuna, pääsi hieman yllättämään. Joukkueen kokoonpano muodostui viimetipassa saman viikon torstaina.

Peliin lähdettäessä asetimme tavoitteeksemme menestymisen. Välieräpeliin lähdettiin turhia hermoilematta. Vastassamme oli Varta, eli Varkauden Tarmo, jonka voitimme 12-8. Pelin parhaan pistemiehen, Luca Smolanderin viittä maalia oli mahdollistamassa koko joukkue hienolla syöttöpelillä. Upean syöttöpelin lisäksi joukkueemme on ansioitunut juoksuvoimassa, sekä maalivahtipelissä, josta voimme kiittää maalivahtiamme Alex Kortelaista.

Otteluiden välillä oli aika vetää napa täyteen Lounasravintola Leppäkertun buffetissa, ja seikkailla ympäri areenaa.

Finaalipelissä vastassamme oli Lieksan Into, joka voitti omassa välieräpelissään Taikin, eli Taipalsaaren Kisan lukemin 11-10. Vastustajan äänekäs kannatusjoukko ruokki pelin jännittävää tunnelmaa.

Ensimmäinen erä päättyi 1-1, joka kuvastaa hyvin finaalijoukkueiden tasapäisyyttä, ja joukkueiden harjoittamaa tarkkaa peliä. Toisessa erässä maaleja ropisi jo enemmän, ja Pelicans johti peliä 4-3. Kolmannen erän alussa saimme 5-3 johtomaalin, ja pelin hallinta siirtyi Pelicansin käsiin. Kaiken kaikkiaan kolmas erä oli hyvin tapahtumarikas, tarjoten mm. kaksi rangaistuslaukausta vastustajalle. Pelasimme vauhdikasta peliä, joka päättyi voitoksemme lukemin 6-4. Ratkaisijan viittaa harteillaan kantoi Kaapo Martikainen 3-2 tehopisteillään.

Joukkuehenki tiivistyi hetkeen, jossa molemmissa otteluissa kannustavana kapteenina toiminut Lauri Koskela nosti pokaalin ilmaan ansaitun mestaruuden merkiksi. Turnauksen voitto on Pelicans SB P11 joukkueen ensimmäinen aluesarjan mestaruus.