Miehet, Miesten 2.Divisioona

SB Heinola - Pelicans

Vierumäki Areena, Heinola

Kolmoskenttä ratkaisi pelin ja Tuomas Harmaala tehoili 2+2!

Pelicans sai eiliseen peliin hyvän alun, kun reilu puolikas ensimmäistä erää oli pelattu. Niin vieraat olivat jo 0-2 johdossa, Niklas Sahlmannin ja Tuomas Harmaalan maaleilla. Muutama minuutti tästä, harmittavasti Oskari Raassina otti jäähyn estämisestä ja SB Heinola käytti tilaisuuden hyväksi ja rankaisi heti Joni Kantosen ylivoimamaalilla. Ylivoimasta sisuuntuneena kotijoukkue tuli hetkeä myöhemmin jo 2-2 tasatilanteeseen Eemeli Bjärnisen maalilla. Kauaa ei kotijoukkue tasatilanteesta saanut nauttia, kun noin puoli minuuttia myöhemmin, minuutti ennen erän loppua Tuomas Harmaala oli taas pahanteossa ja vei vieraat 2-3 johtoon.

Toisen erän alkuun Oskari Raassina pääsi tekemään henkilökohtaista historiaa, kun hän pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa miesten tasolla Ilmari Lehtisen syötöstä 2-4. Viisi minuuttia tämän jälkeen kotijoukkueen Kim Paasonen pisti verkot tötterölleen kahdesti ja toi taas SB Heinolan tasatilanteeseen 4-4. Mutta jälleen tilanne ei kerinyt kauaa vanhentua, kun kolmen minuutin päästä Ilmari Lehtinen kunnostautui tällä kertaa maalintekijänä ja vei Pelsun johtoon 4-5 Timo Kahilan syötöstä. Erän viimeset minuutit kulutettiinkin jäähypenkkiä vuorotellen, mutta kumpikaan ei maalintekoon enää tässä erässä kyennyt.

Kolmas erä olikin taas tavan maalijuhlaa, kun erässä tehtiin yhteensä kuusi maalia. Maalinteon aloitti vierasjoukkue Pelicans, kun Lauri Berg viimeisteli tilanteen 4-6 Tuomas Harmaalan syötöstä. Ei kauaakaan, kun kotijoukkueen Jukka-Pekka Utriainen kavensi tilanteen 5-6 Mikko Salosen syötöstä. Hetki tämän jälkeen Pelsun Niklas Koskinen otti jäähyn mailaan lyömisestä. Kotijoukkue kiitti mahdollisuudesta ja ottelun tehomies Kim Paasonen toi taas SB Heinolan 6-6 tasatilanteeseen. Seuraavaan kahteen minuuttiin nähtiin taas maalit molemmilta joukkueilta, ja taas oltiin tasatilanteessa 7-7. Mutta tähän loppui SB Heinolan puhti, kun ensin vieras joukkue meni puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua 7-8 johtoon Jonne Jonnisen maalilla. Sitten kotijoukkue yritti vielä aikalisällä herätellä joukkuetta ja otti maalivahdinkin pois, mutta Niklas Sahlman kiitti tästä ja viimeisteli voittolukemat 7-9 vieraille tyhjään maaliin Jesse Arola syötöstä.

Mainittakoon, että SB Heinolan Kim Paasonen oli todellakin kotijoukkueen tehomies neljällä maalillaan ja kun taas Pelicansin maalivahti Niklas Aartolahti ylsi 35 torjuntaan runsaasta maalimäärästä huolimatta.

”Ottelu oli koko joukkueelta hyvää tekemistä ja erityisesti kolmoskenttä nousi tässä pelissä ratkaisevaan rooliin, tekemällä yhteensä 5 maalia. Oskari Raassina on nyt ollut joukkueen matkassa kolme peliä ja sain nyt tehtyä ensimmäisen maalinsa miesten tasolla. Hän on muutenkin hyvin päässyt mukaan joukkueeseen. Voitto varmisti meille nyt paikan neljän parhaan joukossa, niin tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!”, kommentoi valmentaja Petteri Hirvonen.