Liiganaisilta tarunhohtoinen esitys - suomenmestari kapsahti Katajaan!
Julkaistu: 24.11.2018 00.00

Välillä urheilu näyttää kauneimman puolensa. Tämä koettiin lauantai-iltana Lahdessa, kun hallitseva suomenmestari SB-Pro saapui haastamaan liiganousijajoukkomme. Pelin lähtökohdat eivät voineet olla herkullisemmat. Pelicans kukisti kausikenraalissaan juuri nurmijärveläiset Lahti Energia Areenalla luvuin 4-3.

Turkoosit saivat tämäniltaiseen otteluun satumaisen alun. Sofia Mittentag laukoi pallon millimetrin tarkasti etuyläkulmaan ajassa 3:05. Tämän jälkeen hallinta siirtyi täysin vierasjoukkueelle ja Pelicans joutui puolustuskannalle. Joukkue muurasi maalinedustan mallikkaasti ja iski erän toisesta hyökkäyksestään lukemiksi 2-0. Jenny Kettusen todelliseen tahtomaaliin merkittiin syöttäjäksi Annika Hautojärvi. Näistä lukemista mentiin erätauolle.

Myös toinen erä oli alusta asti nurmijärveläisten. Turkoosien vahva taistelu omalla alueella jatkui täydet 20 minuuttia. Ainut nukahdus tapahtui ajassa 24:20, kun Jenni Torkki pääsi täysin vapaasti iskemään kavennuksen maalin edestä. Päätöserään lähdettiin lukemista 2-1.

Kolmannessa erässä pelin painopiste muuttui täysin. Vastustaja passivoitui ja lahtelaiset saivat pelin otteen itselleen. Jenny Kettunen siirsi Pelikaanit 3-1 -johtoon ajassa 44:56. Jatkoa seurasi jo minuuttia myöhemmin, kun Anne Haapasalo lisäsi emäntien johdon jo kolmeen. Tarkka laukaus upposi yläkulmaan ohi hölmistyneen Tiltu Siltasen. SB-Pro otti tämän jälkeen aikalisän.

Aikalisä ei lohtua tuonut. Saunan kiukaalle heitettiin lisää vettä, kun Haapasalo hurjasteli pallon toistamiseen vieraiden nuottaan. Syöttöpiste osumaan merkittiin Veera Vileniukselle. Vieraiden vastaus tuli nopeasti. Jenni Torkki pääsi yllättämään häikäisevästi ottelussa torjuneen Juulia Katajan toistamiseen.

Ajassa 53:27 naula lyötiin lopullisesti nurmijärveläisten arkkuun, kun Haapasalo täydensi hattutemppunsa Vileniuksen häikäisevästä passista. Tämä johti harvinaiseen episodiin. Kuudes maali oli liikaa Siltaselle, joka häipyi tolppien välistä vaihtoon. Maaliin vaihdettiin Ira Moilanen.

Pro yritti lopussa kavennusta ilman maalivahtia. Pelicansin pakisto kesti loistavasti ja seitsemäs maali namuteltiin tyhjiin. Iina Latvalalla oli jo täysin tyhjä maali edessään, mutta antoi kunnian tutkapari-Mittentagille. Loppulukemat 7-3 viimeisteli upean kuvion päätteeksi vieraiden Heidi Lirkki.