B-tytöt pelasivat kauden parhaat pelinsä – tuloksena tiukka voitto Heinolasta
Julkaistu: 13.01.2019 00.00

B-tytöt pelasivat kauden parhaat pelinsä – tuloksena tiukka voitto Heinolasta

Pelicans SB:n B-tytöt pelasivat kauden parhaat pelinsä lauantaina Kouvolassa. Tuloksellisesti se tarkoitti harmittavan niukkaa tappiota joensuulaiselle Josballe maalein 2–3 (2–2, 0–1, 0–0) ja voittoa heinolalaista Heinola SB:tä vastaan maalein 0–1 (0–0, 0–1, 0–0). B-tytöt ovat viidentenä salibandyn Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan yhdistetyssä aluesarjassa. Sarjassa pelaa yhteensä seitsemän joukkuetta.

”Odotimme, että joensuulaiset karvaavat korkealta ja että meidän pakit joutuvat sen seurauksena koville avauksien kanssa. Näin joensuulaiset tekivätkin, mutta hienosti tytöt pääsivät omista paineen alta pois. Tytöt noudattivat pelin avaamisessa hienosti sovittuja juttuja. Pääsimme mukavasti hyökkäämäänkin. Oma puolustuspeli toimi pääosin hyvin. Meille tuli pari pientä nukahdusta, ja niistä vastustaja teki maalit. Karvaus pelaaminen hieman vielä takkuili pelin alusta, mutta parani pelin edetessä. Kolmannessa erässä meillä oli paikkoja päästä tasoihin, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. Hyvää tekemistä joukkueena tytöiltä”, valmentaja Mikko Koskela summaa.

Koskelan mukaan joensuulaisia vastaan pelattu peli oli kauden parasta peliä, mutta vielä parempaa peliä oli luvassa Heinolaa vastaan.

”Heinolaa vastaan alku oli vähän tahmeaa. Heinolan pari ensimmäisen erän vaarallista paikkaa meidän maalivahti Petra Pietinen napsi helposti. Tytöt heräsivät pelaamaan ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Avauspeli toimi hienosti koko pelin, pääsimme omista pois suunnitellusti ja maalipaikoille pääsimme vielä paremmin kuin Josbaa vastaan. Karvauksemme toimi loistavasti. Heinolan hyökkäyksiin lähdöt pysähtyivät poikkeuksetta keskikentälle, josta pääsimme kääntämään peliä sitten nopeasti”, Koskela kertoo.

Heinolan maalivahti otti pari hienoa koppia, joten lahtelaisten maalitili ei kasvanut yhtä suuremmaksi.

”Tyttöjen asenne oli todella kovalla tasolla. Vapaamatkustajia ei joukkueessa ollut. Puolustaja Rinna Murtosen ikävä loukkaantuminen sekoitti peliä pieneksi hetkeksi. Onneksi ei käynyt pahemmin”, Koskela sanoo.

Turnauspäivän lahtelaisia onnistujia olivat oikeassa laidassa pelanneet Solja Suihko ja Joanna Hämäläinen ja kärkikarvaajina juosseet Emma Jones ja Tuuli Leppisaari. Puolustajista Laura Töyrylä, kuten kolme muutakin pakkia pelasivat lähes virheettömästi kummassakin pelissä. Sarjan paras maalivahti Petra Pietinen toimi varmaan tyyliin joukkueen viimeisenä lukkona. Heinolalaisia vastaan Pietinen torjui yhteensä 25 kertaa. Saman verran tuli torjuntoja myös joensuulaisia vastaan.

Lahtelaisista pisteille pääsivät Solja Suihko (2+0), Pinja Pirttimäki (1+0), Nelli Koivula (0+2) ja Saana Kurvinen (0+1).

Joensuuta vastaan pelatun pelin tilastoihin voi tutustua tästä linkistä: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pelicans-sb-josba/12973/4092?id=17407&name=Pelicans%20SB

Heinolaa vastaan pelatun pelin tilastoihin voi tutustua tästä linkistä: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sb-heinola-pelicans-sb/12975/4092?id=17407&name=Pelicans%20SB

Pelicansin B-tytöt pelaavat seuraavan kerran 2. helmikuuta Joensuussa. Tuolloin lahtelaiset saavat vastaansa mikkeliläisen Hatsinan ja kouvolalaisen Sudet. Kumpikin joukkue on sarjataulukossa Pelicans SB:n alapuolella. Sarjatilanteeseen voi tutustua tästä linkistä: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-tytot-ks-sk-lohko-1/4092

Seuran uusimmat