Hirmuista vuoristorataa Imatralla - miehet niukkaan jatkoaikavoittoon!
Julkaistu: 20.01.2019 00.00

Miehet voittivat Imatralla Troopersin jatkoajan jälkeen 9-10 (0-4, 5-4, 4-1, 0-1).

Sunnuntain ottelu oli varsinainen vuoristorata. Lahtelaiset saivat otteluun unelma-alun, kun se siirtyi jo kahden minuutin jälkeen 0-2 -johtoon Niko Reinikaisen ja Matti Viljasen osumilla. Erän viimeisillä minuuteilla turkoosit iskivät pikatahtiin vielä kahdesti. Jesse Arola ja Ilmari Lehtinen veivät turkoosit erätauolle 0-4 vierasjohdossa.

Toinen erä tarjosi viisi maalia. Jesse Röyskö avasi isäntien maalihanat minuutin pelin jälkeen. Leevi Liinamaa ja Jaro Pietiläinen veivät lahtelaiset kuitenkin nopeasti jo viiden maalin johtoon. Pietiläisen 1-6 -osumaan syötön tarjoili Lauri Berg. Ajassa 32:50 isännät onnistuivat ylivoimalla, kun Veli-Matti Arponen iski imatralaisten toisen osuman. Vain reilu minuutti tästä, ajassa 34:06, Jesse Arola siirsi vieraat jälleen viiden maalin karkumatkalle.

Sitten alkoi kylmä vesi virrata vieraspäädyssä. Isännät iskivät kolme maalia vajaassa kolmessa minuutissa. Näistä jälkimmäisin syntyi Harri Vertasen mailasta ajassa 37:24. Tilanne 5-7 ja Pelicansin päävalmentaja Petteri Hirvonen oli pakotettu turvautumaan aikalisään.

Hirvosen reagointi tuotti välittömästi tulosta. Arola täydensi hattutemppunsa pelikellon näyttäessä 38:10 ja vei turkoosit 5-8 -johtoon.

Päätöserässä Pelicans joutui samantien alivoimalle. Vieraat käyttivän erikoistilanteensa surutta Tero Javanaisen kaventaessa lukemiksi 6-8. Turkoosien kuitti tuli jälleen nopeasti. Reilu puoli minuuttia ja Timo Kahila vei Pelicansin jälleen kolme maalia edelle.

Troopersin viimeinen rynnistys käynnistyi ajassa 45:13. Harri Vertanen toi isännät kahden maalin päähän Javanaisen syötöstä. Pian tämän jälkeen, Joonas Hauska latoi tilanteeksi jo 8-9. Imatralaisten armoton taistelu palkittiin 57. peliminuutilla, kun Antton Kuusitunturin osuma venytti ottelun jatkoajalle.

Pelikaani selvisi lopulta suht kuivin höyhenin, kun Niklas Sahlman osui maalipuiden väliin 21 sekuntia ennen jatkoajan loppua. Kahden lohkopisteen tuoneeseen osumaan syötön tarjoili Jesse Arola.