Liiganaiset vahvistuvat kahdella Viron mestarilla!
Julkaistu: 27.05.2019 00.00

Liiganaiset vahvistuvat kahdella Viron mestarilla!

Naisten liigajoukkue on solminut vuoden mittaiset sopimukset virolaishyökkääjien Edith Pärnikin ja Kati Kütisaaren kanssa.

Pärnik, 21, siirtyy Pelsuttariin Eesti Maaülikool SK:sta. Neljä naisten Viron mestaruutta Maaülikoolissa voittaneella hyökkääjällä on aiempaakin kokemusta Suomesta. Hän on edustanut Kooveen A-junioreita sekä pelannut Pirkkalan Pirkoissa ykkösdivisioonaa kaudella 2017–2018.

Pelasin divisioonassa muun muassa Pelicans SB:n naisia vastaan”, Pärnik kertoo Etlarin haastattelussa.

Pärnik on myös innoissaan tulevasta maisemanvaihdoksesta, koska Virossa liigan taso ei ole kovin korkea

Virossa en pääse haastamaan itseäni tarpeeksi. Maan liigan taso ei ole kovin korkea. Kehittyäkseni minun oli pakko tutkailla muita vaihtoehtoja. Pelicans oli minulle oikea valinta. Haluan vain saada peliaikaa, nauttia olostani ja ottaa kaiken mahdollisen opin vastaan.”, Pärnik kommentoi Etlarin haastattelussa.

Kati Kütisaar, 24, on taas kauden 2015–2016 Viron mestari, jolloin hän pelasi Sparta Spordiseltsin paidassa. Kaudeksi 2017–2018 hän siirtyi pelaamaan Lappeenrannan NST:hen.

Kütisaar kerkesi pelata Lappeenrannassa vajaat pari kautta liigaa. Kauden 2018-2019 päätyttyä lahtelaisseura otti häneen yhteyttä.

NST ei ehtinyt tarjota minulle jatkosopimusta, mutta Pelicansista oltiin yhteydessä. Pelicans valitsi minut ja Lahteen on paljon helpompi matkustaa”, kertasi Kütisaar Etlarin haastattelussa.

Muutkin seurat olivat kiinnostuneita Kütisaaren palveluksista, mutta lahtelaisjoukkue erottui edukseen.

Pelicans tarjosi minulle hyvän sopimuksen. Asun edelleen Virossa, mutta minulle annettiin mahdollisuus harjoitella joukkueen kanssa kahdesti viikossa ja osallistua peleihin. Tallinnasta Lappeenrantaan oli kuuden tunnin matka. Lahteen on paljon helpompi matkustaa ja haluan antaa mahdollisimman paljon koko joukkueelle”, Kütisaar nauraa Etlarin haastattelussa.

Valmentaja Marko Virtanen iloitsee kummastakin virolaisvahvistuksesta. Virtasen mukaan Pärnik tuo joukkueeseen pelivarmuutta ja Kutisaar taas taistelutahtoa.

Edith on pallon kanssa varsin taitava ja tekee pallollisena pelaajana hyviä ratkaisuja. Katin vahvuus on hänen nopeutensa. Lisäksi hän on erittäin periksi antamaton. Lämmittää mieltä, että hän valitsi meidät”, kommentoi Virtanen Etlarin haastattelussa.

Edith Pärnik

21-vuotias, syntynyt Tartossa.

Eesti Maaülikoolissa Viron liigaa kaudet 2011–2017 ja 2018–2019.

Neljä naisten Viron mestaruutta.

Viron liigassa 54 ottelua tehoin 71+32.

Viime kaudella 10 ottelua tehoin 21+5, pudotuspeleissä neljä ottelua tehoin 17+5.

Suomessa ykkösdivisioonaa Pirkkalan Pirkoissa kaudella 2017–2018.

Sopimus Pelicans SB:n kanssa kaudelle 2019–2020.

Kati Kütisaar

24-vuotias, syntynyt Orussa.

Kasvattiseura Oru Pohikool.

Yksi naisten Viron mestaruus, kuusi nuorten mestaruutta.

Pelasi liigaa Lappeenrannan NST:ssä kausina 2017–2019.

Suomessa 24 liigaottelua, tehot 7+3.

Sopimus Pelicans SB:n kanssa kaudelle 2019–2020.

Lähde: Ess.fi

Etlarin artikkeliin pääset TÄSTÄ

-SK

Seuran uusimmat