Miesten edustuksella viimeinen harjoituspeli edessä
Julkaistu: 17.09.2019 00.00

Sarja-avaus perjantaina 4.10. on jo lähellä ja miesten edustuksen pelaajisto on avaukseen valmiina. Viimeinen harjoituspeli koetaan ensi maanantaina Kouvolassa, kun vastassa on toistamiseen Sudet. Pelissä vastuuta tulevat saamaan erityisesti joukkueen A-juniori ikäiset.

Blackbirdsin vierailu Lahdessa torstaina antoi viitteitä valmennukselle niistä pelin osa-alueista, joita pitää vielä kehittää. Peli oli tasainen, kuten Keravalla. Vierailija pääsi 8:08 jo kahden maalin johtoon, koska miesten merkkauksissa oli ongelmia ja puolustaminen oli muutenkin heikkoa erän alussa. Seuraavassa vaihdossa kotijoukkue sai hyvän paineen vastustajan maalille, josta Oskari Heikkilä puttasi tilanteeksi 1-2. Kotijoukkue piristyi ja peli tasoittui. Jonne Jonnista rikottiin laukaisutilanteessa 14:41. Tuomitun rangaistuslaukauksen veivasi maaliin Jan-Erik Haula. Erän lopussa 19:32 Blackbirds siirtyi ylivoimalla 2-3 johtoon.

Toisen erän alku oli murheellinen; ajassa 23:55 tilanne oli jo 2-5. Oskari Heikkilä toisella maalillaan sekä ylivoimalla Matti Virtanen kavensivat tilanteeksi 4-5. Matin kavennuksen jälkeen seuraavassa vaihdossa tuli jälleen harmittava pallon menetys keskialueella, mitä ei voinut puolustaa, joten tilanne oli 4-6 ajassa 33:07. Erän viimeinen heitto vastustajan maalille onnistui ja Jonne Jonninen teki maalin, joka kuitenkin hylättiin. Tuomari oli ehtinyt jo viheltää pelin poikki 39:59 kotijoukkueen vapaalyönniksi.

Viimeiseen erään valmentajat pyysivät lisää terävyyttä ja kamppailuvoimaa. Erä olikin parasta Pelicansia, mutta ainoaksi maalimerkinnäksi jäi Jan-Erik Haulan laukaisema rankkarimaali. Hänelle ottelussa tehot 2+1. Pelin lopputulos oli siis 5-6.

Teksti: Päävalmentaja Esa Lavonen