Pelicansin A-tytöt aloittivat kautensa voitolla ja tappiolla
Julkaistu: 20.10.2019 00.00

Pelicansin A-tytöt aloittivat kautensa voitolla ja tappiolla

Pelicans SB:n A-tyttöjen kausi ykkösdivisioonassa alkoi voitolla ja tappiolla Salossa sunnuntaina pelatussa turnauksessa. Lahtelaiset voittivat Vihdin Salisudet maalein 3–6 (1–1,0–1, 2–4) ja hävisivät helsinkiläiselle Jokereille maalein 1–3 (0–2,1–0, 0–1).

”Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta, mutta siitä se hiljalleen käynnistyi. Pelasimme lopulta hyvän pelin. Saimme tehtyä pitkiä hyökkäyksiä ja saimme paljon maalitilanteita. Alun jälkeen peli oli meiltä suhteellisen ehkä kokonaisuus”, A-tyttöjen valmentaja Petri Tuominen kertoo.

Toisessa lahtelaiset saivat vastaansa fyysisen ja vahvan Jokerit.

”He pelasivat meidän pallollista vastaan hyvin. Syöttöpelimme ei ollut missään vaiheessa peliä riittävän hyvää. Viimeiseen erään saimme vielä hyvän taistelun ja kunnon mylläkät vastustajan maalille, mutta maalia ei niistä syntynyt.”

Lopussa A-tytöt hakivat ratkaisua vielä kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta.

”Ensimmäisessä pelissä oli hyvää se, että jokainen kenttä onnistui ja pelasimme tasaisena ryhmänä. Toisessa pelissä hyvää oli taisteluasenne ja pelin aikana tapahtunut tason nosto.”

Lahtelaisjoukkueen onnistujia olivat pirteästi pelannut Jenny Pakarinen, vahvasti ja fyysisesti pelannut Pinja Peräkylä, toiseen peliin otteitaan parantanut Rinna Murtonen ja runsaasti kentällä töitä tehnyt Salla Mäkinen. Lisäksi maalivahdit Sara-Sofia Rapo ja Petra Pietinen ottivat kiinni sen, mitä otettavissa oli. Rapo torjui ensimmäisessä pelissä 12 kertaa, Pietinen 17.

Lahtelaisista pisteille pääsivät Eva-Maria Vanhanen (3+0), Jenny Pakarinen (2+1), Nella Leppänen (0+2), Inka Merisalo (1+0), Pinja Pirttimäki (1+0), Salla Mäkinen (0+1) ja Ronja Murtonen (0+1).

Ensimmäisen turnauksen jälkeen A-tyttöjen ykkösdivisioonaa johtaa kahdella voitolla hämeenlinnalainen Häme Stars. A-tyttöjen sarjatilanteeseen voi tutustua oheisesta linkistä.

A-tyttöjen seuraava turnaus on 1. joulukuuta Joensuussa Killerin liikuntakeskuksessa. Tuolloin lahtelaisjoukkue saa vastansa mikkeliläisen Hatsinan ja jyväskyläisen O2-JKL kakkosjoukkueen.

Seuran uusimmat