Sudet veivät voiton parkkettipallossa
Julkaistu: 24.10.2019 00.00

Sudet niukkaan voittoon Pelicansista

Miesten edustuksen joukkue on ns. pakkovoittojen edessä hävittyään Kouvolassa Susille 5-4. Mansikka-ahon parketilla ensimmäinen erä oli Pelicansin kontrollissa, vastustaja ei hyvillä maalipaikoilla herkutellut. Erän ainoa maalin laukoi Joni Knabe. Hänellä oli hyvän haaston ja siitä syntyneen läpiajon jälkeen mahdollisuus tehdä erässä toinenkin osuma. Muuten Pelicansin ratkaisut olivat hiukan pakotettuja. Sudet peitti monta vetoa ja maalivahti napsi loput. Pelicansin maalilla Eetu Kivelä suoriutui pelistä myös mallikkaasti.

Toisessa erässä 27:03 Matti Viljanen iski ylivoimalla johtotilanteeksi 0-2. Toisen erän loppu oli kuitenkin murheellinen. Vastustaja iski puolustusvirheistä kolme maalia ja olisi voinut tehdä erässä myös enemmän. Pelicansin oli vaikea murtautua hyviin maalipaikkoihin ja varsinkin saada tehtyä maaleja. Edustus on tehnyt kolmessa pelissä 17 maalia kuten myös päästänyt, vaikka on jokaisessa pelissä onnistunut luomaan kohtuullisia maalipaikkoja enemmän kuin vastustajansa. Miten lukko aukaistaan tuleviin otteluihin; kannattaa tulla tarkistamaan tilanne kotipeleihin. Ehkä myös sentteriosastoa palaa sairasosastolta pelaavaan kokoonpanoon.

Kolmas erä oli murheellinen; normaalissa tuplaustilanteessa Pelicans pelaajan olkapää osui kääntyvän Sudet-pelaajan päähän. Pelicans sai viiden minuutin jäähyn, mikä osaltaan käänsi pelin kulkua 3-3 tilanteessa. Timo Kahila oli tehnyt tasoittavan maalin. Onneksi Sudet-pelaaja ei loukkaantunut tilanteessa, vaan palasi kaukaloon erän loppupuolella. Ulosajon jälkeen Pelicansin pakka hiukan hajosi. Tästä aiheutui kolme turhaa kahden minuutin jäähyä; annettiin tuomareille, jotka kuitenkin onnistuivat matsissa hyvin, mahdollisuus viheltää.

Pelicans loi tilanteita susien johtaessa ylivoimiensa turvin 5-3, mutta uhrautuva puolustus ja maalikehikot pelastivat kotijoukkueen. Varsinkin erän lopussa 4/4-pelissä pelsu oli hyvä. Lopulta alivoimalla 59:03 Matti Virtanen kuittasi loppulukemat 5-4. Lopun kova yritys olisi pitänyt olla mukana ensimmäisestä vihellyksestä alkaen. Pelicans-edustus pitää yhden videopalaverin ja keskittyy harjoittelemaan. Troopers, joka on sarjassa viidentenä, tulee saamaan vastaansa ärsytetyn Pelicans-joukkueen Lahdessa 3.marraskuuta