4 pistettä mukaan Lappeenrannasta
Julkaistu: 16.12.2019 00.00

Pelicans D1 pojilla on takana nyt jo mahtava 17 pelin tappioton putki. Tällaisen työn jälkeen on hyvä jäädä kohta joulutauolle. Ansaitulle sellaiselle.

Lappeenrannassa ensimmäisenä vastaan tuli Welhot Kuopiosta. Sarjassa hyvin pelanneilta Welhoilta odotettiin kelpo esitystä.

Peli pyöri hyvin Pelicans pojilla mutta ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa ihan ensimmäisen erän loppupuolelle. Mutta, kun sen tekee niin tehtävä tietenkin tyylillä, hieno alivoimamaali vaatustajan verkkoon. Toiseen erään päästiin näin 1-0 johtoasemissa.

Toinen erä alkoi olla jo tuttua tekemistä. Ja 4 tehtyä maalia takasi jo hyvät asemat viimeiseen erään.

Nollapeli oli jo melkein varma kunnes vastustaja sai ainoan maalinsa viimeisellä minuutilla. Voitto kuitenkin kotiin 6-1.

Vastustajan maalivahdilla oli selkeästi kiireisempi päivä. Torjunnat 31, Pelicans 9.

Toinen ottelu Josba punaista vastaan oli odotettua hankalampi. Peli pyöri enimmäkseen Joensuulaisten kulmissa mutta mitään ratkaisevaa ei saatu aikaiseksi vaikka yritystä oli. Vastustaja tyytyikin ajoittain purkamaan palloa Pelicanssin päähän ja syöttelemään oman maalin takana. Pelicanssin puolustuspeli piti huolen että mahdollisuudet jäi Josbalaisilla vähiin. Kuitenkin omat ratkaisut loistivat pitkään poissaolollaan.

Pelicans poijilta kuitenkin taas totutusti tarvittava tason nosto viimeiseen erään. Ja lukemiksi 4-1.

Häviötön 17 pelin putki, 4 voitettua ylemmän sarjan ottelua. Tästä ei voi jäädä kuin hyvillä mielin joulutauolle.

Vastuuvalmentaja Petri Kaurinki on tehnyt yhdessä muun valmennuksen kanssa hyvää työtä menneen kesän ja syksyn aikana. ”Tämä kausi on nyt puolivälissä joten keväällä kun hommaa aloitettiin niin olin aika vakuuttunut näkemästäni pelaajien työmoraalin suhteen. Suhteellisen kova treenijakso ennen kesätaukoa ja sen jälkeen eletty aika kovine harkkapeleineen on mahdollistaneet sen missä ollaan tällä hetkellä pelillisesti. Toki kehitettävää löytyy ja on paljon tekemistä ja kaikki menee eteenpäin kun jaksetaan puurtaa määrätietoisesti. Sitten tullaan siihen seikkaan jossa pojat ovat minut kyllä yllättäneet ja se on menttaalipuoli joka on erittäin tärkeä osa pärjäämisen kannalta. Eilen saatiin taas yksi esimerkki tästä kun vähän vaisun tekemisen jälkeen nostettiin tasoa vikaan erään ja sieltä tarvittavat maalit ja pisteet mukaan. Tärkein tason nosto koettiin kuitenkin jo alkusarjassa, joka lopulta määritti koko loppukauden suunnan oli Lasbin pelin 3. erä, jonka pojat hoiti 5-1 kotiin ja tämä oli kovin suoritus kyllä jonka olen pojilta nähnyt. Harjoittelun työmoraali on myös sillä tasolla josta olen vakuuttunut ja tempo jota olen tottunut noissa harkoissa pitämään on hyvällä tasolla pelaajien suhteen”.

Jatkosarja jatkuu ensivuoden vuoden puolella Sysmässä 12.1. Vastaan tulee ennakolta jo kovaksi ja nopeaksi tiedetty PoNoVo07 sekä Voima Turbiinit.