C-tytöt taistelivat hienot tuliaiset Porvoosta sunnuntaina
Julkaistu: 16.12.2019 00.00

Aikainen sunnuntaiaamu vaikutti varmasti joka perheessä menneenä viikonloppuna Joulun valmisteluihin, sillä kauimmaiset lähtivät jo puoli seitsemän aikaan ajamaan kohti Porvoota ja Aurora hallia. Räntäsade, liukkaat, sohjoiset tiet ja pimeys ei kuitenkaan onneksi tuottanut kenellekään ongelmia ja tytöt, valmennus ja huolto, olivat hyvissä ajoin hallilla valmiina aloittamaan pelipäivän.

Ensimmäinen peli, isäntiämme PSS vastaan, aloitti pelit. Tyttömme eivät tainneet oikein olla hereillä erän alussa, sillä vastustaja pääsi paukuttamaan maaliverkkoa jo 12 sekunnin päästä alkuvihellyksen jälkeen. Ensimmäisen erän lopussa, huilaamaan ja Jounin ohjeita kuuntelemaan, mentiin 1-0 loistaessa tulostaululla. Toisessa erässä, sama juttu, alle minuutti ja PSS teki toisen maalin ja tästä alkoikin raju taistelu tyttöjemme parantaessa peliään kaikin puolin. Vastustajan virhe ja jäähy heille, toi meille oivan paikan saada maalihana auki ja niinhän tytöt sen tekivätkin ja paukuttivat ylivoiman vallitessa maalitaululle 2-1 lukemat. Toiselle erätauolle, kuvioita suunnittelemaan, mentiin siis tällä lukemalla. Kolmannen erän alku ja 22 sekuntia erän alusta, PSS teki taas maalin, lukemien ollessa näin 3-1 vastustajalle. Tyttömme eivät lannistuneet, vaan sisukkaasti aloittivat armottoman taistelun. Ja se tuotti tulosta ja saimme hienosti kavennettua hetken päästä 3-2 lukemiin. Tässä kohtaa valmentajamme otti aikalisän ja lisäsi tyttöjen nälkää, koska mahdollisuus tasoitukseen oli vielä olemassa. Erän lopussa otimme maalivahdin pois ja tämä taktiikka kannatti tällä kertaa ja saimmekin tasoitettua pelin 3-3, puoli minuuttia ennen pelin loppua. Huikea lopputaistelu ja iloiset pelikaanittaret pääsivät haukkaamaan hiukan energiaa ja lepuuttamaan jalkoja hetkeksi. Pelien välissä tsempattiin, kompattiin ja teipattiin muutamia pelaajia kokoon... ja kaikki olivat taas valmiina seuraavaan peliin vain tunnin huilitauon jälkeen.

Toinen pelimme, vastustajina SSRA Oulusta, alkoi hienosti tyttöjemme paukuttaessa vastustajien maaliverkkoon 3-0 lukemat jo ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Ankat saivat kavennettua 3-1, mutta erän lopussa pelikaanittaremme kuittasivat 4-1 erätauolle lähdettäessä. Kolmannessa erässä vastustaja sai kavennettua 4-2 tilanteeseen ja heidän aikalisänsä jälkeen, meidän maaliverkko heilui jo pelottavasti 4-3 tilanteeseen. Ja tästä alkoi raivokas taistelu kummallakin joukkueella. Ankoilla oli jopa kuuden kenttäpelaajan strategia, ottelun kahden viimeisen minuutin ajan, mutta tyttömme kestivät kovan paineen ja saivat pidettyä vastustajat poissa maalinteosta ottelun loppuun asti. Hienosti kuittasimme siis kaksi pistettä tästä jännitysnäytelmästä.

Upeat pelit tytöiltä ja valmentajilta ja nyt on hyvä pitää pieni tauko otteluista. Tästä on oikein hyvä jatkaa, sillä sijoituksemme on kuudes, kovassa SM-sarjassa ja tällä hetkellä pisteitä meillä on jo enemmän kuin viime kaudella yhteensä. Seuraavaksi suuntaammekin sitten Oulun Zemppi Areenalle tammikuun 19. päivä, ensi vuonna. Haluamme kiittää jälleen D-tyttöjä, mistä meillä oli maalivahti Anna-Sofia ja Nenna pelaamassa. Ja tietenkin iso kiitos vastustajillemme, sponsoreillemme ja kaikille teille kannustajille ja seuraajille. Hyvää Joulun odotusta kaikille!