Pelicans SB:n juniorijoukkueet kohtasivat finaalissa Lahden haastajalopputurnauksessa
P10 (2014)Julkaistu: 07.04.2024 21.39

Pelicans SB:n juniorijoukkueet kohtasivat finaalissa Lahden haastajalopputurnauksessa

Lahden Suurhallin Salpausselkähallissa järjestettiin lauantaina 7.4. P11 Alueellinen alempi haastajalopputurnaus, jossa Pelicans SB:n P10- ja P11-joukkueet pääsivät näyttämään taitonsa. Turnauksen isäntänä toimi Pelicans SB:n P11-joukkue, joka vastasi järjestelyistä. Turnaukseen osallistui yhteensä kuusi joukkuetta, joista Pelicans SB oli edustettuna kahdella joukkueella.

Päivä alkoi lohkopelien merkeissä, joissa Pelicans SB P10 joukkue näytti vahvaa suoritusta voittamalla molemmat lohko-ottelunsa. Ensimmäisessä ottelussa Sudet SB mustaa vastaan Pelicans SB P10 otti vakuuttavan 13-1 voiton, jossa erityisesti Valtteri Tiihonen ja Niki Sihvola loistivat tehden useita maaleja ja syöttöjä. Toisessa ottelussa Hatsina valkoista vastaan joukkue jatkoi vahvaa menoaan voittaen 14-6, Vilho Riihimäen ja Valtteri Tiihosen ollessa jälleen tehokkaita kentällä.

Pelicans SB musta -joukkue puolestaan kohtasi lohkovaiheessa Hatsina mustan ja SaiPa Mustan. Ensimmäisessä ottelussa Hatsina musta kaatui selkein numeroin 15-2, jossa Kaapo Rutanen ja Tarmo Piipponen keräsivät useita tehopisteitä. Toisessa ottelussa SaiPa Mustaa vastaan voitto kirjattiin numeroin 5-1, Kuutti Koskelaisen ja Kaapo Rutasen ollessa jälleen joukkueensa avainpelaajia.

Finaalissa kohtasivat Pelicans SB:n kaksi joukkuetta, P10 ja P11, tarjoten yleisölle jännittävän ja tasaväkisen ottelun. Peli alkoi P10-joukkueen Vilho Riihimäen nopealla maalilla, jota seurasi pian toinen saman pelaajan tekemä maali. P11-joukkue, Pelicans SB musta, kavensi tilannetta Tarmo Piipposen maaleilla, mutta P10-joukkueen tasainen suoritus ja muutama ratkaiseva maali veivät heidät 4-2 voittoon. Erityismaininta myös P10-joukkueen maalivahdille Aapo Juutilaiselle, joka torjui hienosti ottelun lopussa olleen rankaistuslaukauksen.

Turnaus päättyi Pelicans SB P10-joukkueen juhliin, mutta molemmat Pelicans-joukkueet osoittivat kentällä erinomaista peliä ja joukkuehenkeä. Finaali oli osoitus Pelicans SB:n juniorityön laadusta ja siitä, kuinka tasaisesti taidot ovat jakautuneet joukkueiden kesken.

Pelicans SB P10-joukkueen kausi huipentuu toukokuun alussa Espoossa järjestettävään kutsuturnaukseen, kun taas P11-joukkueen kilparyhmän pelit jatkuvat vielä lopputurnauksessa ja joukkue suuntaa sen jälkeen vielä toukokuussa Tallinnaan kansainväliseen turnaukseen. Nämä tulevat tapahtumat tarjoavat jälleen uusia haasteita ja mahdollisuuksia Pelicans SB:n nuorille pelaajille kehittyä ja näyttää taitonsa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin kisoissa.

P11 Alueellinen alempi haastajalopputurnauksen tarkemmat tulokset ja tilastot löytyvät salibandyliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/1838!sb...