Pelicans-Päivä tarjosi salibandyn juhlaa: Miesten edustusjoukkue voitti SBS Wirmon
Julkaistu: 18.09.2023 21.43

Pelicans-Päivä tarjosi salibandyn juhlaa: Miesten edustusjoukkue voitti SBS Wirmon

Pelicans-Päivä oli todellista salibandyn riemua koko perheelle. Päivän aikana areenalla nähtiin monenmoista ohjelmaa ja toimintaa. TIKTOK Stara Räpfaija asteli areenalle Matkalla mestaruuteen -joukkueen kanssa. Maskotti Pekko Pelikaani ei tietenkään jättänyt tilaisuutta väliin ja yhdessä Rapfaijan kanssa he johtivat omia joukkueitaan salibandynäytösottelussa ennen miesten päätapahtumaa. Pelicans Dancegirls loi upeaa tunnelmaa, kun taas Parturi Shala & Saqi pitivät huolta, että katsojien hiukset olivat tip top kuntoon. Salibandyn harrastajat pääsivät testaamaan laukaisuvoimaansa laukaisututkan avulla. Lisäksi Pelicansin liigapelaajat olivat paikalla jakamassa nimmareita faneilleen. Ensimmäisellä erätauolla saimme nauttia rankkariskabasta, jossa Räpfaija, Pekko Pelikaani, Pelicansin Liiga-pelaajat ja Pelicans SB:n juniorit ottivat mittaa toisistaan. Toisen erätauon kohokohtana olivat PS5-pelikonsolin ja nimmarilla varustetun RÄPFAIJAN Pelicans-paidan arvonnat.

Sunnuntai oli merkattu kalentereihin monessa lahtelaisessa salibandyn ystävän kodissa. Tavoitteena oli rikkoa viime keväänä asetettu 822 katsojan ennätys, joka syntyi samaisessa tapahtumassa. Vaikka tämänkertainen yleisömäärä, 757 katsojaa, ei yltänyt ennätykseen, ei areenan tunnelmaa voitu moittia. Seuran juniorijäsenten innokas ja vimmattu kannustus loi huikean tunnelman.

Kotijoukkue Pelicans SB:n miehet tarjosivat yleisölle tiukan ja jännittävän taistelun. Ottelu päättyi lahtelaisten juhliin lukemin 5-4 (2-2, 1-2, 2-0). Pelicansin tehopisteille pääsivät:

  • Hakala Riku 1 + 2 = 3
  • Björninen Eemeli 2 + 0 = 2
  • Silfsten Henri 1 + 1 = 2
  • Lehtinen Ilmari 1 + 0 = 1
  • Korhonen Matti 0 + 1 = 1
  • Suutari Ville 0 + 1 = 1

Maalivahti Antti Ripatti esiintyi maalinsuulla vakuuttavasti, torjuen 21 laukausta 84.00 %:n tarkkuudella.


Pelicans SB:n miesten päävalmentaja Tero Turpeinen
oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen: "Peli oli ihan hyvä esitys meiltä näin kauden ensimmäiseksi. Peli aaltoili vielä paljon, mutta uskon, että tasaisuus löytyy ajan kanssa kun saadaan lisää yhteisiä kokemuksia. Saimme nyt tärkeät pisteet."

Turpeinen antoi kiitosta joukkueelleen erityisesti ottelun alusta: "Sanoisin, että pelin alku onnistui meiltä loistavasti. Pääsimme selvästi yllättämään kaverin 'housut kintuissa' kovalla temmolla. Parannettavaa kuitenkin vielä jäi tasaisuudessa."

Valmentaja kiitti myös tapahtuman järjestäjiä ja osallistujia: "Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan hieno! Oli mahtavaa nähdä niin paljon seuran nuoria jäseniä kannustamassa edustusjoukkuetta. Iso kiitos Petelle, Arskalle ja kaikille tapahtumaan osallistuneille!"
"Onhan se tosi kivaa pelata isolle yleisölle. Tämä oli hieno tapahtuma ja tärkeä juttu koko seuralle. Junnut pääsevät lähemmäksi miesten edustusjoukkueen pelaajia. Ja kyllä meidänkin ukot tykkää kun saa antaa läpyjä junnuille. Homma toimii molemmin päin."

Pelicans SB:n miesten taival Suomi-sarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkustaa Iittalaan Steelersin vieraaksi. Nyt on kuitenkin hetki aikaa nauttia voitosta ja muistella onnistunutta Pelicans-Päivää.