Pelicans SB aloitti playoffit vakuuttavalla kotivoitolla Classic Unitedia vastaan
MiehetJulkaistu: 09.03.2024 20.54

Lahden Suurhalli Areenalla koettiin lauantai-iltana todellinen salibandyjuhla, kun Pelicans SB:n miesten edustusjoukkue otti mittaa Tampereen Classic Unitedista playoff-sarjan ensimmäisessä ottelussa. Isäntäjoukkue osoitti vahvuutensa jo alusta alkaen ja vei voiton selkein numeroin 14–5 (6–2, 4–1, 4–2).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Pelicans SB:n hyökätessä terävästi ja tehokkaasti. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 6–2, josta paistoi kotijoukkueen kyky hyödyntää maalipaikkansa. Toinen ja kolmas erä jatkoivat samaa tarinaa, Pelicansin dominoidessa kenttää ja viimeistellen lukuisia maaleja. Classic Unitedin yritys kiristä peliä kolmannessa erässä ilman maalivahtiaan ei tuonut toivottua tulosta, sillä Pelicans iski pallon tyhjään verkkoon toistuvasti.

Päävalmentaja Tero Turpeinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen: "Tosi ehjä ja kypsä esitys meiltä. Mielestäni me oltiin joka osa-alueella kaveria selkeästi edellä ja lukemat ovat ihan ansaitut." Turpeinen korosti erityisesti joukkueen tehokkuutta maalipaikoissa: "Me päästiin maalipaikoille todella hyvin ja käytimme ne tehokkaasti hyväksi."

Kotiyleisön edessä pelattu ottelu tarjosi monia onnistumisia, joista voidaan mainita Riku Hakalan huima 5 pisteen (3+2) ilta, Joni Puolakan (3+1) ja Tuukka Hiltusen (2+2) vahvat panokset joukkueelle. Maalivahti Niklas Aartolahti torjui varmasti, pitäen torjuntaprosenttinsa 88,89:ssä.

Vaikka voitto oli vakuuttava, Turpeinen näkee vielä parannettavaa: "Joitakin hieman pehmeitä tilanteita meiltä löytyi, ja meidän täytyisi vielä vähän parantaa taisteluasennettamme puolustushommissa."

Sarja jatkuu jo huomenna Tampereella, missä Pelicansilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja ja edetä askeleen lähemmäksi Divarikarsintoja. Turpeinen muistuttaa, että huominen peli alkaa taas tilanteesta 0–0: "Huomenna pitää tehdä vielä enemmän töitä, jotta saadaan pisteet mukaan Tampereelta."

Pelicans SB lähtee Tampereelle vahvalla itseluottamuksella, mutta tietoisena siitä, että vastustaja tulee varmasti latautuneena kotiotteluunsa. Tero Turpeinen ja hänen joukkueensa ovat valmistautuneet kohtaamaan haasteen – lepo ja hyvä ravinto ovat avainasemassa joukkueen valmistautumisessa seuraavaan koitokseen.

Pelicans SB:n playoff-taival on alkanut lupaavasti, ja joukkueen tavoite Divarikarsinnoista on askeleen lähempänä toteutumista. Kotiyleisön tuki on ollut arvokasta, ja joukkue toivoo kannattajiensa jatkavan voimakasta tukea myös vieraissa.