Pelicans SB varmaotteisesti playoffien seuraavalle kierrokselle
MiehetJulkaistu: 10.03.2024 21.38

Pelicans SB varmaotteisesti playoffien seuraavalle kierrokselle

Pelicans SB:n miesten edustusjoukkue jatkoi vakuuttavaa etenemistään salibandyn Suomisarjan playoffeissa viikonloppuna, kun se otti toisen peräkkäisen voittonsa Tampereen Classic Unitedia vastaan sunnuntain vierasottelussa. Tämä voitto varmisti lahtelaisten paikan playoff-pelien seuraavalla kierroksella, kun ottelusarja päättyi Pelicansin eduksi 2–0.

Sunnuntain ottelussa Tenniskeskuksessa Tampereella käytiin tiukka kamppailu, jossa Pelicans osoitti jälleen kerran kykynsä ratkaista pelit tärkeillä hetkillä. Ottelu päättyi lahtelaisten 11–8 voittoon, ja vaikka Classic United paransi edellispäivästä, ei se riittänyt pysäyttämään Pelicansin voittokulkua.

Pelicansin päävalmentaja Tero Turpeinen summasi ottelusarjan antiä: "Kahta suoraa voittoa lähdettiin tästä sarjasta hakemaan, että saadaan huilailla enemmän ja valmistautua seuraavalle kierrokselle." Turpeinen kehui joukkueensa tehokkuutta: "Meidän ukot löi kyllä palloa tehokkaasti paikoista sisään. Kolmannen erän alkuun pikku nukahdus, mutta siitä nostettiin vielä pelin taso sille omalle tasolle."

Classic Unitedin taisteluilme oli sunnuntaina huomattavasti parempi kuin lauantaina, mutta Pelicans osoitti vahvuutensa, etenkin toisen erän 5–1 maaleilla. "Pakko kyllä nostaa hattua Classicin pelaajille, että henkilökohtainen taitotaso on korkealla ja kuntoakin tuntuu pojilla riittävän," Turpeinen kunnioitti vastustajaa.

Pelicansin riveistä nousivat esiin useat tehokkaat pelaajat. Matias Pietinen iski neljä maalia, Ilmari Lehtinen keräsi neljä pistettä (1+3), ja Tuukka Hiltunen sekä Riku Hakala tukivat joukkuetta kahdella maalilla kumpikin. Maalivahti Niklas Aartolahti torjui 69.23% laukauksista, ollen jälleen luotettava viimeinen lukko.

Turpeinen katsoo jo eteenpäin: "Ensi viikonloppuna alkaa seuraava sarja. Seuraava kierros on samalla tavalla paras kolmesta sarja, mutta nyt pelejä ei pelata samana viikonloppuna, vaan viikko saadaan huilata ja hieroa peliä paremmaksi." Tämä antaa Pelicansille arvokkaita huilipäiviä ja aikaa valmistautua tuleviin haasteisiin.

Kun Pelicans SB jatkaa matkaansa kohti tavoitettaan, tiistaina selviää kuka on seuraava vastustaja tässä tiukassa playoff-taistelussa. Lahtelaisten otteet ovat vakuuttaneet ja joukkue on valmis kohtaamaan mitä tahansa tulevissa otteluissa. Playoffien jännitys jatkuu, ja Pelicans SB on vahvasti mukana kamppailussa paikasta divarikarsinnoissa.