Pelicans SB valmiina kohtaamaan Nibacoksen Divarikarsinnan ensimmäisellä kierroksella
MiehetJulkaistu: 16.03.2024 07.37

Pelicans SB valmiina kohtaamaan Nibacoksen Divarikarsinnan ensimmäisellä kierroksella

Lahden Pelicans SB:n miesten edustusjoukkue on valmiina kohtaamaan seuraavan haasteensa salibandyssa. Suomisarjan pudotuspeli voittonsa jälkeen joukkue isännöi Kokkolan Nibacosta Suurhalli Areenalla tänään lauantaina, 16. maaliskuuta, aloittaen miesten Divarin 1. vaiheen Divarikarsinnan ottelusarjan kotiedulla. Ottelu vihelletään käyntiin kello 14.

Sarja pelataan paras kolmesta -systeemillä, josta voittaja etenee Divarikarsinnan 2. vaiheeseen. Panoksena on paikka ensi kauden Divarissa. Suomisarjan pudotuspelin ottelut päättyivät Pelicansin suoraan 2–0 voittoon Tampereen Classic Unitedia vastaan, antaen lahtelaisille hyvät lähtökohdat Divarikarsinnan 1. vaiheen ottelusarjalle.

Päävalmentaja Tero Turpeinen oli tyytyväinen Suomisarjan pudotuspelisarjan tekemiseen, vaikka parannettavaakin jäi. Turpeisen mielestä Pelicansin miehet eivät pelanneet kokonaisuudessaan vielä pudotuspeleissään parasta mahdollista playoff-peliä.
– Meille riitti vielä se sama suorittaminen millä runkosarja saatiin pelattua läpi voitokkaasti, Turpeinen toteaa.
Tulevassa sarjassa vauhti lisääntyy, joten tulevissa otteluissa pitää laittaa lisävaihde päälle.
– Nibacos on kova vastus. Heillä on kokemusta liigatasolta ja nuoria lupaavia pelaajia.
– Itse odotan, että ottelusarja tulee olemaan tiukka ja viihdyttävä.

Nibacosin nousuhaaveet ja kotipelien korkea laatu, tekevät joukkueesta merkittävän haastajan Pelicansille.
– He ovat tehneet vuosia töitä pääsarjatasolle nousun eteen.
– Ottelusarja vaatii meiltä enemmän kuin edellinen, pienet yksityiskohdat nousevat isoon rooliin, Turpeinen toteaa.

Valmistautuminen tulevaan ottelusarjaan alkoi Pelicansilla jo heti Classicin viimeisen pelin jälkeen.
– Olemme käyneet läpi tulevaa vastustajaa ja heidän pelitapaansa, mutta luotamme omaan tekemiseemme.
– Uskomme, että Nibacos on joukkue, joka joutuu reagoimaan meidän peliimme, Turpeinen kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Pelicans SB onkin lähestynyt Divarikarsinnan ottelusarjaa henkisesti ja fyysisesti valmistautuneena, tavoitteenaan minimoida virheet ja säilyttää pelirohkeus.
– Uskon, että ottelusarja ratkeaa siihen, kumpi joukkue tekee vähemmän virheitä ja kenen pelitaso ei notkahda, Turpeinen pohtii.

Tämä ottelusarja tarjoaa lahtelaisyleisölle jännittävää salibandyviihdettä ja Pelicans SB toivoo kannattajiensa täyttävän katsomon tuen merkeissä.
– Kannustuksella ja kannattajilla on iso merkitys meille ja ottelun tunnelmaan, joten toivon, että mahdollisimman moni tulisi jälleen hallille paikanpäälle, Turpeinen kannustaa.

Ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen lauantaina Lahdessa tarjoaa Pelicansille tilaisuuden ottaa ensimmäinen askel kohti sarjanousua. Joukkue on valmis näyttämään, miksi he ovat yksi Suomisarjan kärkijoukkueista, ja miten he aikovat jatkaa menestyksekästä kulkuaan kohti kauden tavoitetta, eli sarjanousuun miesten Divariin.