Naisten joukkue ikimuistoisissa talkoohommissa Ironman 70.3. MM-kisoissa
Julkaistu: 27.08.2023 20.03

Naisten joukkue ikimuistoisissa talkoohommissa Ironman 70.3. MM-kisoissa

Lahdessa järjestettiin 26-27.8. Ironman 70.3 MM-kilpailut. Valtava tapahtuma tarvitsi onnistuakseen suuren määrän talkooväkeä. Joukkueemme kääri hihat ja osallistui talkoisiin kahtena viikonloppuna.

Viikko ennen kilpailua tehtävänä oli pakkailla kilpailijoiden reppuja. Siinä olikin aikamoinen homma, sillä kilpailijoita oli noin 6000. Itse kisaviikonloppuna pääsimme maalialueelle "saattajiksi". Saattajan tehtävänä oli antaa maaliin tulleelle urheilijalle pyyhe hartioille ja saattaa kilpailija juomapisteelle, mitalinjakoon sekä noutamaan T-paita ja lippalakki.

Kuulostaa yksinkertaiselta. Haasteena oli, että uupuneet kilpailijat täytyi pitää liikkeessä, jotta he eivät pyörtyisi. Kilpailijoita oli 115 maasta, joten aina ei edes välttämättä löytynyt yhteistä kieltä. Porukka hoiti homman todella hienosti eikä jääty neuvottomiksi hankalissakaan tilanteissa. Oli mahtavaa olla toivottamassa maaliin tulleille "Congratulations!", "Great job!" ja "Well done!", mutta sitäkin tärkeämpi kysymys päivän aikana oli "Are you feeling ok?". Tuli siinä toki keskustelua paljon muustakin, kuten säästä, Suomen mahtavasta luonnosta sekä mistä kilpailijat ovat kotoisin.

Lauantain talkooporukka oli aurinkoisessa säässä vastaanottamassa todellisia teräsnaisia, sillä lauantaina oli naisten Ironman-kilpailu.

Sunnuntaina keli oli vähän kosteampi, joten talkoolaiset turvautuivat sadetakkeihin. Reipas talkooporukka saattoi maalialueella tuhansia Ironman-kilpailijoita, joten askeliakin kertyi reilusti. Talkoolaisilla ei kuitenkaan hymy hyytynyt koko päivän aikana. Oli hienoa saada maailman parhaat Ironman-kilpailijat Lahteen. Mikäs olisikaan parempi paikka urheilun suurtapahtumalle, kuin Lahti. Meidän talkootiimillä oli kivaa ja oli kyllä niin hieno työtehtävä, että se ei ihan heti unohdu.