Suomen Cupissa voitto Hawkseista ja Jokereista ja paikka toiselle kierrokselle
Julkaistu: 27.08.2023 21.08

Talkoilun ohella viitaten edelliseen artikkeliin on myös ehditty pelata. Naisten joukkueen viralliset pelit avattiin lauantaina Suomen cupin ensimmäisen kierroksen otteluiden merkeissä. Näitä ennen pelattiin kuitenkin harjoitusottelu torstaina 24.8. Panthersia vastaan Riihimäellä. Harjoitusottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Toisen erän edetessä ote siirtyi Pelicanssille eikä joukkue päästänyt otetta enää käsistään. Loppulukemiksi vahvan esityksen jälkeen kirjattiin 9-2 voitto Pelicanssille.

Suomen cupin ottelut pelattiin Myllypurossa Hawksin vastatessa järjestelyistä. Ensimmäinen ottelu pelattiinkin kakkosdivarissa pelaavaa Hawksia vastaan. Ottelusta muodostui Pelicanssille haastava. Vastustaja puolusti tiivisti ja fyysisesti omaa maaliaan ja blokkasi paljon vetoja. Kolmannen erän alussa Hawks johti ottelua 2-0. 33 minuutin kohdalla Pelicans takoi kaksi maalia nousten tasoihin. Ottelun ratkaisu Pelicanssin eduksi nähtiin vasta ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Peli päättyinkin meidän 3-2 voittoon.

Toisessa ottelussa vastaan asettui ykkösdivisioonassa pelaava ja vahvan ryhmän omaava Jokerit. Pelicanssin peli oli heti alusta lähtien paremmin uomissaan ja puolustus toimi mainiosti. Maaleja tehtiin vuorotahtiin Pelicanssin onnistuessa ensin ja Jokerien aina tuodessa pelin tasoihin. Kolmen erän ja jatkoajan jälkeen tilanne oli 2-2 ja edessä oli rankkarit. Rankkareissa ratkaisevan torjunnan nappasi Katja Lehtonen ja näin Pelicans jatkaa huikeasti Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle samalla kukistaen sarjaporrasta ylempänä pelaavan joukkueen.

Joukkueen kapteeni Fanni Kettunen mietteet peleistä olivat seuraavanlaisia. Ekassa pelissä oli aistittavissa pientä jännitystä. Hawks pelasi alusta asti kovaa ja herättiin peliin mukaan kunnolla vasta kolmannessa erässä. Saatiin kuitenkin hoidettua pisteet kotiin ja siitä oli hyvä jatkaa seuraavaan peliin.

Toiseen peliin Jokereita vastaan lähdettiin altavastaavan roolissa, mutta oltiin alusta asti hereillä ja säilytettiin koko pelin ajan taistelutahto sekä luotto omaan tekemiseen. Pelattiin lopulta rankkareille asti ja palkintona jatkopaikka Suomen cupin 2.kierrokselle! Todella ylpeä joukkueen ensimmäisistä peleistä sekä positiivisesta meiningistä. Tästä on hyvä jatkaa!

Valmennus Markus Rasanen ja Teppo Salonen tulkitsivat pelejä seuraavin sanan kääntein. Ensimmäiseen peliin fiilis ja valmistautuminen ei mennyt ihan nappiin. Peli oli alussa hermostunutta ja perussyötötkään eivät napsuneet kohdilleen. Vastustajan päästessä johtoon he tekivät inhottavan todella matalalle vetäytyvän sumpun. Toisesta erästä eteenpäin pelaamisen laatu ja liike oli huomattavasti paremmalla tasolla. Peli olikin täysin yhtä päätä. Lopulta tulos hyvä, mutta parannettavaa jäi toiseen peliin.

Jokerit oli kokenut ja todella hyvin palloa liikuttava nippu. Meidän taistelu tahto muuttui ekasta pelistä aivan eri levelille. Pelissä päästiin johtoon ja saatiin jokerit tekemään parasta. Hivenen oltiin alta vastaajina, mutta loistavasti omaa pelikirjaa toteuttaen kairattiin voitto ja jatkopaikka. Eikä menty kipsiin, vaikka jokerit tasoitti 1 min ennen loppua 6-5 vastaan.

Summeeraus peleistä valmennuksen osalta on seuraavanlainen. Koko joukkue oli tänään joukkue isolla J:llä. Asenne, iloisuus ja yritys oli kiitettävää. Maalivahdit Sara-Sofia Rapo ja Katja Lehtonen oivat molemmissa peleissä maagisia. Kenttäpelaajista valmennus valitsi päivän hahmoksi Saana Kurvisen. Voitti isosti 1 vs 1 kamppailut ja nosti peliä mallikkaasti paineen alta.

Tästä kohti 10.09. pelattavaa Suomen Cupin toista kierrosta.