Pelicans SB:n naiset taistelevat tiensä playoffeihin kauden parhaalla pelillään
NaisetJulkaistu: 10.03.2024 08.57

Pelicans SB:n naiset taistelevat tiensä playoffeihin kauden parhaalla pelillään

Lauantaina 9. maaliskuuta Helsingin Myllypurossa Pelicans SB:n naisten edustusjoukkue osoitti todellista taistelutahtoa ja joukkuehenkeä, kun he pelasivat kaksi ratkaisevaa ottelua naisten Suomisarja C-lohkossa. Voitot SB-Pro II:sta ja Häme Starsista vahvistivat joukkueen kolmannen sijan lohkossaan ja varmistivat paikan tuleviin playoff-peleihin, joissa silmät ovat jo tiukasti Divarikarsinnoissa.

Ensimmäisessä ottelussa Pelicans SB kohtasi SB-Pro II:n ja ottelu päättyi lahtelaisten voittoon lukemin 4–2. Ottelun ratkaisuhetket koettiin kolmannessa erässä, jolloin Pelicans käänsi pelin edukseen vahvalla kolmen maalin kirillä. Milla Keituri loisti kentällä kahdella maalillaan, Fanni Kettunen tuki joukkuettaan tehoilla 1+1, ja Emmi Hokkanen sekä muut mainitut pelaajat toivat lisäpisteitä taululle. Maalivahti Katja Lehtonen oli varma lukko maalinsuulla, torjuen 88,89% laukauksista.

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettui Häme Stars, jonka Pelicans SB päihitti numeroin 6–3. Joukkue jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä ottelussa jäi, hyökkäyspelin ollessa tehokasta ja puolustuksen pitäessä tiukasti pintansa. Jonna Kantola nousi esille tehopisteillä 1+2, ja Kettunen jatkoi maalitehtailuaan kahdella osumalla. Sara-Sofia Rapo vartioi maalia ansiokkaasti, torjuen 84,21% kiekoista.

Vastuuvalmentaja Markus Rasanen oli syystäkin ylpeä joukkueestaan: "Huimat taistot molemmissa matseissa. Todella sisukas ja kauden parasta yritystä ja taistelua toi meille jatkopelipaikan. Olen todella ylpeä pelaajien asenteesta, työmäärästä ja moraalista." Rasanen korosti myös maalivahtien Katja Lehtosen ja Sara-Sofia Raapon loistavia suorituksia sekä joukkueen yhteistä onnistumista.

Erityismaininnan sai Sanni Saastamoinen, joka siirrettiin puolustukseen ja näytti dominoivan peliä kyseisessä roolissa. "Kapteenimme Fanni Kettunen syttyi myös omaan kauden parhaaseensa," Rasanen lisäsi, viitaten Kettusen ratkaisevaan rooliin joukkueen menestyksessä.

Pelicans SB:n naisten joukkue on valmiina haastamaan vastustajansa playoff-peleissä, joiden odotetaan käynnistyvän Kontiolahdella kahden viikon kuluttua. Tämä viikonloppu oli todistus joukkueen sitkeydestä, taidosta ja tahtotilasta, joka kantaa heidät kohti kauden tavoitteita. Playoffit tarjoavat mahdollisuuden todistaa, että Pelicans SB:n naiset ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen kohti Divarikarsintoja.