Naiset, Naiset 1.Div

FBC Loisto - Pelicans SB   4 - 5 JA

Sport Garden

Loisto taipui jatkoajalla

Naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina Loiston vieraaksi Turkuun. Odotettavissa oli tiukka ottelu, sillä Loiston nuori ja taitava joukkue osaa olla erittäin vaarallinen vastustajilleen.

Ennakko-odotukset osuivat erittäin kohdalleen. Loisto oli ottelussa terävänä koko ajan ja Pelsunaiset joutuivat hieman yllättäin muuttamaan totuttua pelitapaa kertaheitolla. Vastustajan peli pakotti pelaamaan miesmerkillä ja tämähän ei normaalisti kuulu meidän pelitapoihin. Alkushokista toivuttuaan pelsunaiset saivat juonesta kiinni ja uusi pelitapa onnistuikin yllättävän hyvin.

Ottelu eteni aina kolmannen erän puoliväliin käsikirjoituksella jossa pelikaaninaiset menivät ottelussa maalin tai kahden johtoon ja Loisto kavensi tilannetta... Kolmannen erän lopussa Loiston painostus tuotti tulosta ja varsinainen peliaika päättyi 4-4. Jatkoajalla Roosa Virtanen päästi pelikaaninaiset piinasta iskemällä voittomaalin itselleen tarjoileman riparin päätteeksi. Loppulukemat siis 4-5 JA.

Ottelusta löytyy kolme selkeää onnistumista. Ensimmäinen onnistuminen tai onnistujat on Sofia Mittentag. Tehot 3+0 kertoo, kuinka ratkaisevassa roolissa Soffe ottelussa oli. Toinen onnistuja on maalissa pelannut Emmi Pölönen. Emmi esitti ottelun aikana varmoja koppeja ja huikeita pelastuksiakin. Kolmas onnistuminen koettiin alivoimapelissä. Loisto pääsi kokeilemaan ylivoimaa ottelussa kolme kertaa, mutta meidän alivoimapeli onnistui erinomaisesti ja takaiskumaaleilta vältyttiin.

Näin maalissa onnistunut Emmi Pölönen kommentoi ottelua "Vastustaja oli odotetun nopea ja taitava, mutta pystyttiin haastamaan hyvin ja oltiin hyviä omassa päässä ja viimeistely toimi."

Seuraavaksi Pelsunaiset kohtavaat sarjan kärkiottelussa Pirkat! Ottelu pelataan jo tulevana tiistaina Pirkkalassa.

Tilastot
FBC Loisto

4 - 5 JA

1 - 31 - 12 - 00 - 1
3'MaaliMittentag Sofia
14'MaaliMittentag Sofia
14'MaalisyöttöSiljander Krista
19'Oma maaliMäyrä Veera
23'Jäähy: 2minMittentag Sofia
34'Jäähy: 2minVirtanen Minttu
37'MaaliMittentag Sofia
37'MaalisyöttöSimola Saila
51'Jäähy: 2minHaapasalo Anne
63'MaaliVirtanen Roosa
63'MaalisyöttöKettunen Jenny