Miehet, Miesten 2.Divisioona

Pelicans - Voima

Lahti Energia Areena

Jesse Arolan (3+1) hattutemppukaan ei siivittänyt isäntiä voittoon asti!

Matsi oli niin tiukka, kuin ennakolta olettaa saattoi. Ottelua oli kerinnyt kulua vain reilu minuutti, kun Pelicansin Jaro Pietiläinen kampasi vastustaja omalla alueella ja heti Pelikaanit joutuivat alivoimalle. Mutta kuten tapana on ollut, ei se haittaa olenkaan. Kun reilu minuutti oli alivoimaa kulunut, maalitykki Jesse Arola pääsee viimeistelemään komeasti suoraan ilmasta Atte Mattssonin syötöstä ja peli kotijoukkueelle 1-0. Muutama minuutti tästä Jesse Arola on jälleen pahan teossa vastustajan päädyssä ja hän viimeistelee jo toisen maalinsa ensimmäisessä erässä komeasti vastustaja maalin edestä. Sitten mennäänkin pitempi pätkä ilman maaleja, kunnes vastustaja Voima pääsee vastahyökkäykseen ajassa 12.38 ja Eetu Leskinen kavetaan tilanteen 2-1 komealla rystyvedolla tarkasti takakulmaan Ville Vilènin selän taa. Muutama minuutti ennen erän loppua nähdään vaarallisennäköinen tilanne, kun vastustaja pelaaja törmään Jesse Arolaan hyökkäysalueella ja lentää suoraan selkä edellä maahan, tästä tilanteesta ei kuitenkaan jäähyä anneta. Mutta onneksi tilanteesta selvitään säikähdyksellä.

Pelicans hallitsee toista erää ensimmäiset 15 minuuttia ja he ovat menneet jo selkeään 5-1 johtoon. Mutta sitten Voima pääsee paremmin peliin kiinni ja ajassa 38.43 vieraiden Jesse Kotiranta kaventaa tilanteen 5-2. No mutta vain 20 sekuntia tästä illan isäntä Jesse Arola pääsee maalipaikalle ja Iisakki Vallin tarjoilee. Jesse Arolalle tässä vaiheessa siis hattutemppu. Mutta 40 sekuntia Arolan maalin jälkeen jälleen soi omassa päässä, kun vastustaja pääsee kaventamaan tilanteen 6-3.

Kolmatta erää ei ehdi kulua kuin 41 sekuntia, kun Voiman Eetu Leskinen ja Jasu Lind pääsevät namuttelemaan tilanne jo 6-4. Viisi minuuttia myöhemmin tilanne on kaventunut jo 6-5, ku jälleen vastustajan Jasu Lind pääsee maalin makuun hyökkäyspään vaparikuvion päätteeksi. Ajassa 51.29 Pelicans pääsee yrittämään rankkaria ja rankkarispesialisti Jan-Erik Haula ei erehdy vaan taiteilee komeasti tilanteen Pelikaaneille 7-5. Vajaat kolme minuuttia ennen peli loppua vieraiden Jasu Lind ottaa roolia ja tuo Voiman tasoihin kahdella maalillaan ja tilanne varsinaisen peliajan jälkeen 7-7. Mennään siis jatkoajalle.

Viiden minuutin jatkoaika on maaliton ja mennään rankkareille. Rankkareilla joudutaan menemään äkkikuolemaan asti ja kun tällä kertaa kotijoukkueen Jan-Erik Haula epäonnistuu rankkarissa, vastustajan Mika Hietamäelle tarjotaan ratkaisun avaimia ja hän kiittää ja veivaa rankkarin komeasti Niklas Aartolahden taa, joka vaihdetaan maalille viimeisen vetäjän ajaksi. Voima vie siis tälläkin kertaa matsin tiukasta lukemin 7-8 ja taistelee edelleen runkosarjan voitosta. Pelikaaneille riitti varmaan jatkopaikkaan tämä yksikin piste.

”Ihan itse aiheutettu tappio oli tänään. Meitä on koko kauden vaivannut ns. luulotauti, joka on kyllä tiedostettu, mutta aina se vain tahtoo nostaa päätään ja kuvittelemme johtoasemassa olevamme voittamattomia. Mutta hyvää tässä pelissä oli se, että saatiin sen yksi piste ja varmistettiin varma jatkopaikka. Eteenpäin ollaan koko ajan menty kuitenkin.”, kommentoi valmentaja Petteri Hirvonen.

Ottelun tehomiehinä kunnostautuivat Pelicansin Jesse Arola 3+1 ja Voiman Jasu Lind 4+1 ja Eetu Leskinen 1+3.

Pelikaanien pelit jatkuvat ensi perjantaina 8.3. klo 19.00 Lappeenrannan Liikuntakeskus Areenassa ja tämä ottelun päättää runkosarjan.