Miehet, Miesten 2.Divisioona

PoNoVo - Pelicans

Liikuntakeskus Areena, Lappeenranta

Miehet haastoivat perjantaina hyvin sarjakärki PoNoVon!

Pelikaanit matkustivat runkosarjan päätös peliin Lappeenrantaan sarjakärki PoNoVoa vastaan. Matkaan lähdettiin vain 12 pelaajan voimin, kun A-pojilla oli viikonloppuna luvassa oma turnaus ja heitä tarvittiin siellä sekä omista muutamilla oli muita esteitä. Mutta niillä mentiin, mitä oli annettu siihen hätään.

Ensimmäisen erän ensimmäinen minuutti oli jo tapahtuma rikas, kun PoVoNon Ville-Pekka Rouhiainen pisti verkot tötterölleen vain 21 sekunnin pelin jälkeen ja vastaavasti Pelicansin Lauri Berg vastasi huutoon ja tasoitti pelin 16 sekuntia myöhemmin. Tilanne siis 1-1. Seuraava reilu kymppi mentiinkin sitten maaleitta, kunnes ajassa 11:49 kotijoukkueen Konsta Vulli vie isännät 2-1 johtoon. Kauaa ei tämäkään tilanne kerkiä vanhentumaan, kun ajassa 14:48 Niklas Sahlman tasoittaa tilanteen 2-2. Tässä tilanteessa mennään erätauolle.

Toinen erä alkaa lähes identtisesti kuin ensimmäinen. Ensimmäiseen reilu kahteen minuuttiin joukkueet tekevät maalin mieheen ja tilanne tasan 3-3. Jälleen saadaan odottaa seuraavia maaleja toisen erän loppupuoliskolla ja sitten alkaakin PoVoNon näytös. Kotijoukkue paukuttaa neljän minuutin sisään neljä maalia. Tilanne 7-3. Mutta hyvän jakson jälkeen PoNoVon Niko Sollo ottaa jäähyn erän loppuun ja Pelsun Matti Viljanen rankaisee tästä heti ja kaventaa tilanteen erän lopussa 7-4.

Kolmas erä alkaakin hyvin Pelicansilta, kun ajassa 42:33 vierasjoukkueen Niko Reinikainen kaventaa tilanteen jo 7-5. Jälleen erässä on ns. kymmenen minuutin hengähdystauko. Mutta ajassa 54:18 kotijoukkueen Aki Seppälä ottaa jäähyn korkeasta mailasta ja Pelsu ottaa tilaisuudesta vaarin ja tulee nyt enää maalin päähän jälleen Matti Viljasen ylivoimamaalilla. Erän kaksi viimeistä minuuttia Pelsu yrittää vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta ja PoNoVon Miro Turunen pääsee viimeistelemään lukemat 8-6 tyhjiin maaliin ajassa 59:57.

”Pelasimme kokonaisuudessa hyvän pelin ja vastustaja meinasin, jotta väsähdämme viimeisessä erässä, kun olimme liikkeellä kapealla rosterilla. Mutta kuinkas kävikään, vastustaja väsähti ja suu kävi enemmän kuin jalat. Lähelle pääsimme ja pelaajatkin olivat sitä mieltä, että hyvin haastoimme sarjajohtajan, jotta tästä on hyvä jatkaa pudotuspeleihin!”, kommentoi valmentaja Petteri Hirvonen.

Ottelun tehokkaimmat olivat Niklas Sahlman ja Matti Viljanen tehoilla 2+0. Maalivahti Ville Vilènille kertyi 28 torjuntaa. Mainittakoon myös, että Pelicansin Jesse Arola voitti sekä runkosarjan maalinpörssin 30 maalillaan että pistepörssin tehoilla 30+16. Onnea Jesse!!

Pelicans sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Imatran Voiman torstaina 14.3 klo 19 Imatran Urheilutalolla. Kahdella voitolla etenee lohkon finaaleihin.