Naiset, Naisten salibandyliigan pudotuspelit

Pelicans - SB Pro  3 - 4 JA

Lahti Energia Areena

Pelsuttaret taipuivat SB-Pro:lle vasta jatkoajalla!

Tänään ottelu oli niin tasainen kuin voi vain olla. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja peli oli erittäin vauhdikasta salibandya, kaikki kolme erää, aina jatkoajalle saakka.

Ensimmäinen erä oli erityisen vauhdikas ja painetta annettiin puolin ja toisin. Erä oli kuitenkin maaliton. SB-Pro pääsi kuitenkin lähemmäksi maalia ajassa 11.38 vedon osuessa Pelicans maalin ylärimaan. Pelsuttarien torjunta vuorossa tänään oleva Juulia Kataja pelasti lisäksi muutaman vaarallisen vedon.

SB-Pro pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun ensimmäisen erän loppuun Pelsuttarien Iina Latvala sai jäähyn mailan nostamisesta. Pelicans saa tapettua jäähyn hyvin ja peli on edelleen tilanteessa 0-0. Mutta sitten ajassa 24.06 Pelsuttarien Sofia Mittentag pääsi huudattamaan kotiyleisöä komealla rystynostolla ja tilanne Pelicansille 1-0. Reilu neljä minuuttia myöhemmin SB Pro pääse ylivoimahyökkäykseen ja ajassa 28.47 Mirja Hietamäki tuo SB-Pron tasatilanteeseen 1-1 komealla yhen käden veivillään maalin edestä. Loppuerä mennään maalinteossa tasatahtiin ja toisen erän jälkeen tilanne 2-2.

Kolmannen erän ensimmäiset 14 minuuttia mennään tasaisesti päästä päähän ja tilanteita nähdään taas molemmissa päissä. Mutta sitten SB-Pro saa parin minuutin sisään kaksi päällekkäistä jäähyä ja Pelsuttaret pääsevät pelaamaan hetken jopa 5-3 vastaan, mutta vasta toisen jäähyn aikana, ajassa 56.51 Pelsuttarien Anne Haapasalo pääsee tälläämään kotijoukkueen johtolukemiin 3-2. Mutta kauaa ei tätä iloa kestä, kun SB-Pro pääsee suoraan keskialoituksesta hyökkäämään. Meri-Helmi Höynälä syöttää ja Mirja Hietamäki laukoo pallon Juulia Katajan selän taakse ja jälleen ollaan tasatilanteessa 3-3. Loppuerä on selkeää Pelsuttarien painostusta, mutta ei tuloksetta.

Ratkaisua joudutaan hakemaan jatkoajalta ja jatkoaikaa kerkeää kulua vain 58 sekuntia, kun SB-Pron Jaana Lirkki syöttää ja Juulianna Sotala ratkaisee voiton SB Prolle lukemin 3-4.

”Tänään pelattiin se hyvä 60 minuuttia ja maltettiin tehdä duunia. Tehtiin tasaisesti töitä kolmella tasaisella kentällisellä ja ylivoima onnistui tänään erittäin hyvin. Jokainen mimmi voi tänään olla ylpeä itsestään!”, kommentoi valmentaja Marko Virtanen.

Pelsuttarien onnistujia tilastojen valossa tänään olivat ehdottomasti maalivahti Juulia Kataja 31 torjuntaa, Anne Haapasalo 2+0 ja Veera Vilenius 0+2.

Keskiviikkona 27.3. jatketaan Nurmijärvellä Arkadia Hallissa klo 18.30 ja ottelu on nähtävillä Ruutu + palvelussa. Ottelusarja on katkolla silloin SB-Prolle.

Kuva: Teuvo Sankila

-SK

Tilastot

3 - 4 JA

SB Pro
0 - 02 - 21 - 10 - 1
19'Jäähy: 2minLatvala Iina
24'MaaliMittentag Sofia
24'MaalisyöttöLatvala Iina
31'MaaliHaapasalo Anne
31'MaalisyöttöVilenius Veera
56'MaaliHaapasalo Anne
56'MaalisyöttöVilenius Veera