A-tytöt (1999-2001), ATSM 2018-2019

Pirkat - Pelicans SB

Pirkkalan vapaa-aikakeskus,

TASM Pirkat - Pelicans 3-5

A-tytöt voittivat lauantaina vierasottelussa Pirkkalassa Pirkat lukemin 3-5 (1-0, 2-1, 0-4). Vain tilastoa katsomalla kaksi ensimmäistä erää näyttävät kotijoukkueen hallinnoimilta, vaikka lahtelaiset olivat koko ottelun ajan vahvasti peliä komentanut joukkue.

Ensimmäisen erän ainoan maalin Pirkat tekivät ylivoiman käynnistäneestä vapaalyönnistä. Toisessa erässä Pelicansin Ronja Murtonen tasoitti pelin hienolla vedolla vastustajan erittäin hyvin pelanneen maalivahdin Helmi Rasin ohi. Pirkat pääsivät kuitenkin lähtemään toiselle erätauolle johtoasemassa 3-1 kahden onnistumisen turvin.

Kolmas erä oli sekä paperilla, että paikanpäällä koettuna Pelicansin. Maaleja syntyi yhteensä neljä. Yhdestä vastasi erittäin liukkaasti tänään liikkunut Iida Juures. Kolme muuta olivat Sofia Mittentagin käsialaa.

Valmentaja Marko Virtanen totesi pelin jälkeen, että ”Hallitsimme peliä koko 60 minuutin ajan. Kaveri teki maalinsa meidän virheistämme, jotka pystyttiin kolmannessa erässä karsimaan pois. Kolmas erä oli ehkä joukkueen koko kauden tähän mennessä paras erä.” Valmentajan mieltä lämmitti erityisesti ensimmäinen, kovan työn takana ollut Murtosen maali ja voitosta ansaitut kolme pistettä.

Pisteille tänään ylsivät siis Sofia Mittentag (3+0), Ronja Murtonen (1+0), Iida Juures (1+0), Annika Vitie (0+1), Veera Vilenius (0+1) ja Kaie Sinor (0+1).

Tämän päivän positiivinen peli-ilme ja kolme sarjapistettä nostivat tyttöjen asemaa myös sarjataulukossa (https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/a-tyttojen-s... ). Pelicansilla on jäljellä kuusi runkosarjan ottelua, joiden tuloksilla on suuri merkitys kevään jatkopeleihin. Seuraavan kerran Pelicansin A-tytöt pelaavat tulevana keskiviikkona Porvoossa (PSS – Pelicans). Seuraava kotiottelukin nähdään ensi viikolla, sunnuntaina 10.2. klo 15. Tämä ottelu pelataan poikkeuksellisesti Vierumäen Areenalla, jossa toivotaan olevan runsas turkoosi yleisö <3