Pelicans SB:n nousuhaaveet murskautuivat Divarikarsinnan ratkaisevassa koitoksessa
MiehetJulkaistu: 15.04.2024 08.00

Sunnuntai-illan dramaattinen ottelu Lahden Suurhalli Areenalla päättyi Pelicans SB:n kannalta katkeraan tappioon, kun SBS Wirmo vei miesten Divarikarsinnan 3. vaiheen viimeisen ottelun 8–3 (0–2, 1–3, 2–3) lukemin. Pelicansin mahdollisuudet nousta ensi kaudeksi miesten Divariin sammuivat näin ollen joukkueen kohtaloksi jäi jatkaa peliään Suomisarjassa ensi kaudellakin.

Ottelu alkoi Wirmon eduksi, kun se iski kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Pelicansin toiveet elpyivät hetkellisesti toisessa erässä kavennusmaalin jälkeen, mutta Wirmo lisäsi johtoaan määrätietoisesti pelin edetessä. Pelicansin yritykset kiristää tilannetta kolmannessa erässä jäivät lopulta tuloksettomiksi Wirmo naulatessa vastaavasti viimeisen niitin tyhjään maaliin.
– Ensimmäinen erä oli oikeastaan meille helvetin huono ja kakkoserän alku myös, Pelicans SB:n päävalmentaja Tero Turpeinen harmitteli pelin jälkeen.
– Siinä tuli sen verran monta napsua liian monta kertaan, johon lopulta kaaduimme.

Pelicansin maalinteko jäi vähäiseksi verrattuna vierailija Wirmoon, joka hyödynsi tehokkaasti maalipaikkansa. Pelicansin Riku Hakala oli jälleen joukkueensa tehokkain pelaaja kahdella maalillaan, mutta se ei riittänyt kääntämään ottelun kulkua.
– Maalinteko oli meille tänään vähän vaikeampaa, kuin kaverille. Kaveri naulas hyvällä prosentilla sisään ja pallokin pomppi heille jotenkin paljon paremmin tänään, Turpeinen jatkoi.

Wirmo osoitti vahvuutensa erityisesti toisessa erässä, jossa he onnistuivat jallittamaan Pelicansin puolustuksen. Vierailijoiden Nuutti Knuutila ja Valtteri Sainio olivat erityisen tehokkaita, kummankin iskiessä kaksi maalia Pelicansin verkkoon sekä nappaamalla syöttöpisteet mieheen.

Pelicansissa oli jo toiveet korkealla, kun se onnistui voittamaan Wirmon lauantaina joukkueiden toisessa kohtaamisessa 1–3 (0–1, 1–2, 0–0) lukemin. Nyt, kun sarja on päättynyt, Pelicansin katseet kääntyvät tulevaisuuteen ja seuraavaan kauteen Suomisarjassa.
– Ei käy kieltäminen, pettymys on nyt tosi suuri. Onnistuimme tekemään lauantaina ihan nappisuorituksen Mynämäellä, mutta tänään ei onnistuttu. Ei vain oltu valmiita parempaan, Turpeinen päättää.