P12 kauden aloitus – Orimattilasta täydet pisteet kotiin
Julkaistu: 10.10.2022 11.35

Hallitseva aluemestari, Pelicans P12, aloitti kauden upouudessa Orimattila Areenassa sunnuntaina 9.10.2022.

Viisi harkkapeliä oli pelattu ennen kauden avausta ja treenattu ahkerasti elokuusta lähtien. Pojat olivat valmiita aloittamaan kauden. Valmennus oli aamulla ihmeissään siitä, kuinka keskittynyttä porukkaa istui pukukopissa. Tunnelma oli suorastaan harras. Ei turhia pulinoita ja kuunneltiin tarkasti sitä mitä valmentajalla oli asiaa. Hyvä pojat!

Viime kauden mukaisesti Pelicans SB P12 pelaa Kaakkois-Suomen aluesarjassa kahdella eri joukkueella Pelicans SB Turkoosi ja Musta. Turnauspäivänä molemmat joukkueet pelaavat yleensä kaksi peliä eli yhteensä pelejä tulee neljä.

Kausi alkoi ottelulla isäntiä, Orimattilan Jymyä, vastaan. Kauden eka peli on ollut ennenkin vaikea ja sitä se oli nytkin. Isännät pääsivät helposti johtoon. Vastustaja pääsi liian helposti lähelle maalia laukomaan ja osin pallo pomppi meille huonosti alussa. Pojat saivat kuitenkin jujusta kiinni ja ottelu etenikin tasatahtia kolmanteen erään. Pojat siirtyivät 7-8 johtoon 5 minuuttia ennen loppua ja fiksulla pelaamisella ja pallon hallinnalla ei annettu isännille enää mahdollisuutta tehdä tasoitusta, vaikka saatiin vielä jäähy väärästä etäisyydestä minuutti ennen loppua. Täpärälle meni mutta voitto tuli ja kausi oli avattu!

Kaksi seuraavaa peliä oli Kouvolan Susien kahta eri joukkuetta vastaan. Niissä hallinta oli pojilla melkein koko ajan ja pallo alkoi liikkumaan paremmin ja syötöt sekä laukaukset löysivät perille. Eka ottelu Susia vastaan Pelicansille 12-5, toinen ottelu Pelicansille 15-4. Toisessa ottelussa Susia vastaan hiljattain joukkueessa aloittanut poika Samu Altingediz teki oman ensimmäisen turnausmaalinsa. Siitä napattiin hänelle pallo ottelun jälkeen muistoksi.

Turnaus päättyi poikien osalta seuran sisäisellä pelillä eli Nastolan poikia vastaan. Se voitettiin 4-12. Täydet pisteet siis tästä ekasta turnauksesta kotiin. Valmennus oli tyytyväinen suorituksiin alun jännityksen jälkeen. Seuraavaan turnaukseen jää parannettavaa ainakin syöttelyyn. Palloa kuskataan välillä liian pitkälle itse eikä huomata vapaana olevaa joukkuekaveria ennenkö on myöhäistä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia!