T21 ja naisten kaudet päätökseen - on aika kiitosten
Julkaistu: 29.03.2023 11.17

T21 SM-sarjajoukkue raivasi tiensä pudotuspelikarsintojen kakkosvaiheeseen saakka. Ratkaiseva ottelu pelattiin 19.3. Zemppi-areenalla OFBC:n toimiessa kotijoukkueena. Liekö pitkä bussimatka painanut jaloissa, kun kolmannen erän alussa turkoosi joukkue oli jo 5-1 tappiolla. Pelaajat kehittivät kuitenkin huikean kirin ja takoivat puoleentoista minuuttiin kolme maalia ja äkkiä oltiinkin jo 5-4 tilanteessa. Tolpassa käytiin, mutta sen lähemmäksi ei tällä kertaa päästy ja näin ollen Oululaiset jatkoivat kauttaan vielä pudotuspeleihin. Pelicansin maaleista vastasivat Oona Saarinen, Emmi Hokkanen, Elsa Malkamäki ja Milla Keituri. Maalissa Anna-Sofia Marttiin pelasi hyvän ottelun.

Naisten ykkösdivisioonan nousukarsinnoissa vastaan asettui SBS Wirmo Akatemia. Ensimmäinen osaottelu pelattiin 25.3. Mynämäellä. Tasaisen ja tunnustelevan alun jälkeen kotijoukkue asettui kuskin paikalle ja meni 3-0 johtoon. Toisen erän alusssa Ilona Taipale maalasi tilanteeksi 3-1 Hokkasen Emmin syötöstä, mutta pian tämän jälkeen Wirmo kasvatti johtonsa jo 4-1. Kolmannen erän puolessa välissä Pelicansilla oli hyvä hetki. Ensin Riia Vainio kavensi rannelaukauksellaan ja hetken päästä Bea Taipale toi joukkueen jo maalin päähän kylmän viileällä rankkarimaalilla. Ote oli Pelicansilla, mutta tasoitusta ei tullut ja lopulta vastustaja karkasi 6-3 voittoon.

Toinen osaottelu pelattiin 26.3. Paavolan kampuksella. Ottelu alkoi edellisen tapaan tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä. Pelin edetessä ote siirtyi enemmän vastustajalle. Wirmo hyökkäsi tehokkaasti ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin 0-2 tilanteessa. Toisessa erässä vastustaja jatkoi tehokasta peliään ja erän päätteeksi taululla olivat 0-5 lukemat. Kolmannen erän puolessa välissä vastustajan päädyssä pyöri hetken aikaa Jenni & Bea -hurrikaani kahden kavennusmaalin muodossa. Lopussa haettiin kavennusta pitkään ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei nähty ja ottelu päättyi 2-6 lukemiin vieraiden voittoon. Tulos tarkoittaa sitä, että SBS Wirmo Akatemia nousee ensi kaudeksi valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan ja Pelicans aloittaa tulevan kauden naisten Suomisarjassa. Pelicansin maalilla Nea Sallinen pelasi huikeat ottelut.
Naisten joukkueen kapteeni Krista Siljanderin tunnelmia kauden päättyessä: Vastustaja oli selvästi eilen ja tänään parempi ja ansaitsi paikkansa valtakunnallisessa divarissa. Meidän loukkaantumisten täyteinen kausi jatkui kuitenkin tänne saakka, mikä kertoo pelaajien tasosta ja halusta viedä homma ”päätyyn asti”. Nään joukkueessa paljon potentiaalia ja olisi hienoa nähdä, mihin tällä porukalla vielä päästään tulevaisuudessa. Nyt hetki lepoa fyysisesti ja henkisesti, ennen kuin jokainen pelaaja tekee päätöksiä tulevan suhteen.

Kausi on näin ollen pelien osalta ohi ja aika kiittää pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä, sponsoreita, vanhempia ja muita kauden aikana joukkueen matkassa mukana olleita. Kausi jatkuu vielä harjoitusten merkeissä, mutta pikku hiljaa katseita käännetään jo tulevaan kauteen. Ensi kauteen lähdetäänkin herkullisissa asetelmissa, kun joukkueiden valmennus on jo aikaisemmin uutisoidun mukaisesti selvillä. Lopuksi vielä erityiskiitokset T16-joukkueelle kauden aikana tarjotusta vahvasta tuesta pelaajien muodossa. Tsemppiä tytöille pudotuspelikarsintaan ja pudotuspeleihin!

Teksti: Kristian Leppänen
Kuva: Elina Malkamäki