Pelicans SB:n P16-joukkue Taisteli Tasapainoisesti P17 Aluesarjassa
P16 (2008)Julkaistu: 19.12.2023 20.16

Lahden Suurhallin Salpausselkähallissa nähtiin sunnuntaina 17.12.2023 tiukkaa salibandyvääntöä, kun Pelicans SB:n P16-joukkue otti mittaa Kaakkois-Suomen P17 Aluesarjan vastustajistaan. Päivän saldo oli yksi tappio ja yksi tasapeli.

Aamun ensimmäisessä ottelussa Pelicans kohtasi SB Heinolan. Ottelu alkoi lupaavasti Pelicansin johtaessa ensimmäisen erän jälkeen 2-1. Toisessa erässä Heinola kuitenkin käänsi pelin edukseen ja voitti lopulta 6-2. Pelicansin maalintekijöinä kunnostautuivat Emil Väisänen ja Santeri Pärssinen.

Päivän toisessa ottelussa Pelicans haastoi Jymyn. Tässä kamppailussa Pelicans näytti sisua ja peli päättyi tasapeliin 3-3. Veeti Salminen oli joukkueen kärkinimi kahdella maalillaan, ja myös Henri Laakso osui kertaalleen.

Vastuuvalmentaja Joona Niukkanen oli otteluiden jälkeen tyytyväinen joukkueen esityksiin, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan. Hän kommentoi:
"Olen erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen kentällä. Vaikka ensimmäisessä pelissä tuli tappio, näytimme toisessa ottelussa todellista luonnetta. On tärkeää, että pelaajat oppivat käsittelemään vastoinkäymisiä ja nousevat niiden yli."

Ensimmäisestä ottelusta
hän kertoi seuraavasti:
"Ensimmäinen peli Heinolaa vastaan lähti varsin mallikkaasti liikkeelle. Meillä on ollut alkukaudella vaikeuksia pallollisissa lähdöissä ja suoraviivaisissa hyökkäyksissä. Nyt näkyi, että näihin asioihin ollaan ruvettu löytämään lääkkeitä. Heinola on yleensä tahtonut ottaa pallokontrollin peleissään, jotta se on voinut rytmittää pelin tahdin. Ensimmäisessä erässä saatiin hyvin pidettyä Heinola pois pallolta ja vaarallisilta alueilta. Eka erä päättyikin meidän 2-1 johtoon. Toisessa erässä, erään lähtö oli kanssa ihan terävää, mutta noin puolessa välissä toista erää, ruvettiin vähän oikomaan ja se sitten kostautui. Heinola käytti hyvin paikkansa hyväkseen ja löi taululle lyhyen ajan sisään muutaman maalin etumatkan. Kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta ja pallollisesti oltiin hyviä. Valitettavasti taululla numerot eivät kuitenkaan muuttuneet ja peli hävittiin, mutta joukkueen ilmeeseen valmennus oli erittäin tyytyväinen."

Toisesta ottelusta Niukkanen sanaili vastaavasti näin:
"Ennen meidän viimeistä peliä, Jymy nappasi itselleen ison päänahan voittamalla Heinolan juuri ennen pelin loppua. Tiesimme siis, että meidän seuraava peli tulee olemaan erittäin vaikea heitä vastaan, koska Jymy on hurmosjoukkue ja kun he saavat flowtilan päälle, niin heitä vastaan on todella vaikeaa pelata. Peliin lähtö oli tärkeässä asemassa. Saamalla pallokontrollin ja pitämällä Jymyn pois vaarallisilta maalipaikoilta, saimme pikkuhiljaa Jymyn flowtilaa hiipumaan. Ensimmäisen viiden minuutin aikana saimmekin tehtyä 1-0 maalin ja siinä luultiin, että nyt saadaan vähän happirakoa vastustajaan, mutta väärin luultu. Heti seuraavaan vaihtoon saatiin sisuuntunut Jymy ja ei mennytkään kauaa, kun Jymy laittoi pelin tasoihin. Siitä alkoi aikamoinen hurlumheipeli ja ruvettiin kysymään jätkien luonnetta. Tahtojen taisto päättyi tasapeliin ja aika pienistä asioista oli kiinni, että peli olisi voinut päättyä kummalle tahansa joukkueelle."

Vaikka voittoja ei irronnut, oli Niukkanen varsin tyytyväinen saldoon, joka otteluista jäi:
"Vaikka yksi piste viikonlopulta lähtikin mukaan, niin silti voi olla tyytyväinen, koska joukkue on ruvennut selättämään isoimpia haasteitaan pelissä."

Pelicansin P16-joukkueen
pelit jatkuvat sunnuntaina 7.1.2024 Orimattilan Areenalla, jossa vastaan asettuvat Sudet SB ja JPS-75. Pelicans SB toivottaa kaikki kannustamaan nuoria pelaajiaan uuden vuoden ensimmäisissä otteluissa.