P17-joukkue valmiina SM-sarjaan
Julkaistu: 30.08.2023 18.38

P17-joukkue valmiina SM-sarjaan

Kolme viikonloppua, viisi peliä, kolme voittoa ja kaksi tiukkaa häviötä. Siinä tiivistettynä joukkueen preseasonin treenipelit.

Lyhyen omatoimiharjoituskauden jälkeen on yhteistä treenaamista jatkettu jo hyvän aikaa. Uudella valmennuksella ja pelaajilla on ollut aikaa tutustua toisiinsa ja yhteinen sävel onkin löytynyt melko mukavasti. Treeneissä on ollut iloinen ja hyvä meno, ja tekemisen meininki on ainakin katsomoon välittynyt käsinkosketeltavana.

Joukkue on jo kääntänyt katseensa ensi lauantaina (2.9) alkaviin P17 SM-sarjapeleihin. Ennen varsinaisten pelien alkua ehdimme kuitenkin käydä pelaamassa useamman harjoituspelin.

Heti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna starttasimme aamusta bussin kohti Jyväskylää. Muun kansan parkkeeratessaan autojaan keskustassa harjun kupeeseen rallit mielessään, jatkoi joukkueen bussi matkaansa kohti Palokan koulukeskusta. Päivän ensimmäisessä ottelussa saimme vastaan päivän isäntäjoukkueen 02jkl:n P17-pojat. Ensimmäinen erä menikin isäntäjoukkueelle, mutta toisen erän alussa turkoosi joukkue heräsi aikaisen aamuherätyksen aiheuttamasta horroksestaan ja lopulta peli kääntyi pelikaanipoikien voitoksi maalein 4-8. Ensimmäisen pelin ehdoton maalikuningas oli joukkueen riveissä debytoinut ”Mäntsälän ruoskaksikin” kutsuttu Joel ”Joppe” Neuvonen.

Päivän toiseen peliin vastaan asettui vanha tuttu SPV Seinäjoelta. Totuttuun tapaan peli oli hyvin tasainen ja huumorillisilla heitoilla varustettu. Tällä kertaa turkoosi jengi joutui taipumaan vastustajalleen maalin erolla lopputuloksen ollessa 5-4 seinäjokisten hyväksi. Tarina kertoo, että vastustajan valmennuksessa nähtiin turkoosille tuttu mies viime kaudelta. Liekö hänellä ollut vastustajalle sisäpiirin tietoa jaettavanaan joukkueen pelaajien pelityylistä, niin pitkälle ei tarina jatku. Varmaa on kuitenkin se, että seuraavaan peliin SPV:tä vastaan on meidän kehiteltävä muutama yllätyskuvio matkaan mukaan.

Harjoituspelit jatkuivat 19.8.2023 Hollolan Salpahallissa, jossa isäntänä toimi naapuriseura LASB. Tällä kertaa ei kuitenkaan paikallisseurojen välistä mittelöä päästy seuraamaan vaan päivän vastustajina kohdattiin vanha tuttu 02jkl ja uudempi tuttavuus Varta/Welhot. Päivän molemmat pelit päättyivät turkoosin voittoon.

Viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin treenipeli käytiin pelaamassa viime viikonloppuna Porvoossa PSS:n liiganaisia vastaan. Pelitarjous tuli kohtalaisen lyhyellä varotusajalla ja matkasta putosikin sekä päällekkäisten menojen että sairastelun vuoksi monta poikaa pois. Onneksi saimme vahvistusta Heinolan suunnalta ja myös isäntäseurasta löytyi yksi innokas pelaaja vahvistamaan joukkuetta. Hyvä peli päättyi lopulta maalin erolla PSS naisten voittoon. Mainittakoon, että pelin puolivälin jälkeen debyyttinsä pääsi tekemään maalivahtikolmikkomme uusin jäsen Timo Lehtinen pelaten nollapelin omalla vuorollaan. Lisäksi kentällä nähtiin paluun takaisin joukkueeseen tehnyt Otto Mattila.

Nyt joukkueen ajatuksissa siintää jo viikonloppuna alkava sarjakausi. Lauantaina 2.9 matkustamme Parolaan pelaamaan sarjan avauspelin Hämeenlinnan ylpeys Steelersiä vastaan. Pelistä on varmasti luvassa tiukkaakin tiukempi!

Ensimmäinen kotipeli pelataan Paavolan kampuksella Gaudia-salissa sunnuntaina 10.9.2023 klo 15.30 alkaen. Toivomme peliin mahdollisimman kovaäänistä ja runsaslukuista yleisö kannustamaan. Ja saattaapa tarjolla olla vanhaan tuttuun tapaan kahvia ja pullaa erätauolla.