Pelicans SB P15 aloitti valtakunnallisen sarjan voitolla ja tappiolla
P15 (2009)Julkaistu: 11.09.2023 14.48

Sunnuntaina 10.9. Salpausselkähallilla kohisi, kun Pelicans SB:n P15-joukkue avasi kautensa valtakunnallisessa sarjassa. Kauden aloitus toi mukanaan sekä voiton että tappion.

Ensimmäisessä ottelussa Pelicans kohtasi Vantaan Tiikerit tiukassa väännössä, joka päättyi lahtelaisten 6-5 (1-2, 2-3, 2-1) voittoon. Pelissä erityisesti Jonninen Aleksi (#10) näytti taitonsa iskemällä neljä maalia. Myös Vanninen Milo (#29) oli tehokkaalla pelipäällä tarjoillen kolme maalisyöttöä. Koskela Oliver (#36), Mäkeläinen Oskari (#37) ja Ruohonen Eelis (#16) myös merkittiin tehopisteille.

Toisessa ottelussa Pelicans kohtasi Kouvolan Sudet SB:n. Alku oli tasainen, mutta kolmannessa erässä Sudet SB otti pelin hallintaansa ja Pelicans joutui taipumaan 5-9 (1-1, 4-2, 0-6) tappioon. Tässä ottelussa Pelicansin tehopisteitä keräsivät muun muassa Ingers Pyry (#4) ja Jonninen Aleksi (#10) kahdella maalillaan, sekä Mäkeläinen Oskari (#37) ja Villstedt Aleksi (#7), jotka molemmat kirjauttivat tehot 1+1.

Pelicans SB P15-joukkueen valmentaja Jonne Jonninen kommentoi päivän otteluita: "Kausi tosiaan alkoi sunnuntaina. Ensimmäisessä pelissä oltiin hyvin valmiina ja toteutettiin omaa peliä. Otettiin vähän turhaan kaveri mukaan peliin toisessa erässä, mutta onneksi käännettiin vielä voitoksi. Toisessa pelissä alkoi tasaisesti, mutta kolmannessa erässä vastustaja paineli ohi."

Valmentaja Jonninen näkee joukkueessa paljon potentiaalia: "Selvästi näkyi sovittuja ja harjoiteltuja asioita. Ehkä isoin harjoituksen kohde on, miten pelataan johtoasemassa. Siihen kiinnitetään jatkossa huomiota. Uskon, että hieno kausi on edessä, kun alun jännitys on saatu pois."

Lahdessa odotetaan innolla kauden jatkoa, ja Pelicans SB P15 on varmasti valmis näyttämään taitonsa seuraavissakin otteluissa.