T16 pudotuspeleistä kesälomille
T18Julkaistu: 11.04.2023 09.15

Pudotuspelit käynnistyivät perjantaina Kokkolassa, jossa vastassa oli SM-runkosarjan ykkönen yhdistelmäjoukkue Sb Nibacos / Vaasa. Pudotuspelien tunnelma sekä kotijoukkueen vahva paine alusta asti sai Pelicansin tytöt pienimuotoiseen shokkiin ensimmäisessä erässä. Vastustaja johti 3-0 ensimmäisen erän jälkeen.

Toinen erä oli jo hieman helpompaa, kun oli toivuttu alku shokista. Ottelun toisessa ja kolmannessa erässä oli hyviä hetkiä mutta vastus oli äärettömän vahva ja askeleen pari edellä koko pelin. Lopputulos Nibacos / Vaasan 8-2 voitto.

Toinen ottelu pelattiin ” kotipelinä” Hollolan Salpahallissa. Aistittavissa oli ehkä hieman vähemmän jännitystä kuin Kokkolassa, kun tiedettiin mitä on odotettavissa. No, eipä arvattu miten voi asiat mennä pieleen heti alusta asti. Jos ensimmäinen erä oli Kokkolassa huono, ”kotipelissä” Hollolassa se oli ennennäkemättömän murheellinen. Suuri virheiden määrä ja kasvava paniikki yhdistettyinä antoivat vastustajalle mahdollisuuden tehdä lähes mitä halusivat. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 7-1 tappiolla. Valmennus ilmiselvästi epäonnistui valmistaessaan tyttöjä peliin.

Hienosti tytöt kasasivat itsensä vielä kuitenkin kahteen viimeiseen erään. Peli päättyi lopulta täysin ansaitusti Nibacos / Vaasan voittoon 11-4. Onnittelut Nibacos / Vaasalle, ei jäänyt epäselväksi miksi joukkue on SM-sarjan 1.

Kahdessa pelissä saldona hyvät oppitunnit SM-sarjan kärkijoukkueelta. Ainoa harmitus, että ei itse pystytty pääsemään omalle parhaalle tasolle kuin pienissä hetkissä toisten ja kolmansien erien aikana…no, mutta ei muuta kuin itku pois ja lisää reeniä!