T16 tytöt SM-sarjan pudotuspeleihin!
T18Julkaistu: 04.04.2023 09.09

Lauantaina kohdattiin pudotuspelikarsinnassa SM-sarjan kahdeksas Northern Stars. Alkusarjassa oltiin kohdattu jo kaksi kertaa, ensimmäinen peli päättyi 2-2 tasapeliin ja toisen voitimme 4-3.

Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää pelaamista, tehtiin sovittuja asioita ja johdettiinkin jo 2-0 ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä. Maalintekijöinä Milla Keituri ja Noora Haapsaari.

Toisessa erässä oli tarkoitus rakentaa ensimmäisen erän hyvälle esitykselle jatkoa. No, noin kymmenisen minuuttia siinä onnistuttiin, siirryttiin jo 3-0 johtoon Milla Keiturin maalilla, maaliin hienon syötön tarjoili taas Taikuri Riuttanen. Toisen erän viimeiset 10 minuuttia sitten meiltä katosi pelistä ajatus, paljon virheitä ja huolimatonta tekemistä. Vastustaja pääsi kertaalleen maalin makuun, Natalia Sandströmin hienolla koko kentän soolomaalilla. Toiselle erätauolle mentiin Pelsujen johdossa 3-1.

Kolmas erä ja sen kymmenen ensimmäistä minuuttia olivat surkeinta esitystä meiltä koko pelissä. Päästettiin kaveri helposti maalipaikoille, sovittujen asioiden tekeminen sakkasi ja virheiden määrä oli suuri. Northern Stars johti ottelua jo 5-3. Tytöt kuitenkin paransivat peliään taas kolmannen erän tärkeissä hetkissä, ja maali kerrallaan tultiin tasoihin. Ensin Inka Tervo kavensi pelin lukemiin 5-4 ja vain neljä sekuntia siitä Taikuri Riuttanen tasoitti pelin lukemiin 5-5.

Jatkoerässä meidän peli taas parani. Ajassa 68.37 Northern Stars otti jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Milla Keituri teki ottelun voittomaalin hienolla kantilla Aada Oksasen syötöstä. Jäähyä ehti kulua vain hieman yli 20 sekuntia.

Voitolla mentiin ensimmäistä kertaa SM-sarjan pudotuspeleihin. Vastaan tulee Nibacos/Sb Vaasa, ensimmäinen peli on Kokkolassa 7.4. perjantaina klo 15.

Kotipeli pelataan Salpahallissa sunnuntaina 9.4 klo 15. Sekä tarvittaessa maanantaina 10.4 Kokkolassa klo 17.

Kuvat: @tomin_urheilukuvat/Tomi Saarivirta