T16 valtakunnallisen alkusarjat pelattu – pää pystyssä divariin
T16Julkaistu: 20.11.2023 10.20

T16 valtakunnallisen alkusarjat pelattu – pää pystyssä divariin

18.11 Turussa pelattiin T16 alkusarjan päätös turnaus, jossa vastaan tuli Asp/PöU ja Tiikerit.

Alkusarjan pelit ovat olleet tähän mennessä hyvin kaksijakoiset, jossa meidän nuori joukkue on pystynyt haastamaan ja laittamaan ahtaalle oikeastaan sarjan kaikki joukkueet, mutta ehjää 3:a erää ei vielä olla saatu onnistumaan, ja saldoksi ennen viimeistä turnausta oli 2 tasuria ja 1 voitto.

Viimeisen turnauksen ennakkoasetelma ei ollut kovin lupaava, koska loukkaantumiset ja sairastumiset rokottivat joukkuetta, sekä herätys aamunpikkutunneilla ja 3-4 tunnin bussimatka eivät ole paras lähtökohta.

Paikallaolleiden yllätykseksi tytöt olivat todellakin hereillä ja pelasivat ehkä ehjimmän ja kypsimmän 3 erää tällä kaudella. Pallonhallinta oli selvästi Pelicanssin hallussa ja kaikki pelasivat koko pelin täysillä. Pelin päätös lukemiksi tuli lopulta meille 5-1 voitto, joista 2 viimeistä tyhjiin koska vastustaja yritti raivokkaasti 5 viimeistä minuuttia 6:lla viittä vastaan tasoitusta.

Kun koko joukkue onnistui, Lahtisen Riia teki hattutempun ja Iiris maalissa hoiti vastustajan yritykset rangaistuslaukaus mukaan lukien niin tästä oli hyvä lähteä seuraavaan otteluun.


Alkusarjan viimeisessä ottelussa tuli vastaan Tiikerit, ketkä olivat hieman rampana liikenteessä vajaalla miehityksellä, ja kun samaan aikaan Pelicansin peli jatkoi kulkemista, ei paremmuudesta ollut tällä kertaa epäselvää.

Hattutempun tässä 8-2 voitossa tekivät Aino Kurvinen ja Ada Mertsalmi, Tiikerit ottelun MVP:n pokkasi puolustuksessa ahkeroinut Aada Pitkänen, kuka oli helposti koko joukkueesta eniten pallossa ja otti juoksuaskelia näiden kahden ottelun aikana. Mahtavaa oli myös nähdä, kuinka hienosti valtakunnallisen ensikertalaiset ja näissä peleissä harvemmin käyneet vetivät täysillä ja onnistuivat hienosti.

Tästä on hyvä jatkaa Divariin ja odotetaan innolla uusia vastustajia, joukkue alkaa hitsautumaan yhteen ja tunnelma on korkealla. Divarin joukkueista puolet on länsirannikolla, eli bussi tulee tutuksi.

Divarin vastustajat

Nibacos

EräViikingit

SB Vaasa

FBC Turku Punainen

Kalvke

ASP/PöU

Tiikerit