Pelicans SB T16 kohti SM-pudotuspelikarsintoja
T16Julkaistu: 24.03.2024 17.12

Pelicans SB T16 kohti SM-pudotuspelikarsintoja


Pelicans SB:n T16 joukkue saavutti Valtakunnallisen 1. Divarin runkosarjan 2. sijan ja tämän myötä joukkue etenee kevään SM-pudotuspelikarsintoihin.

Lauantaina 23.3 pelattiin runkosarjan viimeinen kierros Hämeenlinnassa, jossa kohdattiin EräViikingit ja SB Vaasa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ErVi. Panokset olivat kovat sijoituksien kannalta ja tästä napattiin myös tärkeät pisteet mukaan. Ottelu päättyi meidän hienoon voittoon nollapelillä lukemiin 4-0 (0-0, 3-0, 1-0). Päivän toisessa ja sarjan viimeisessä ottelussa kohdattiin kovassa iskussa oleva SB Vaasa. Tästä pisteet Vaasaan lukemin 5-3 (1-1, 2-0, 2-2). Otteluun saatiin vielä jännittävä loppu, kun haettiin viime minuuteilla tasoitusta, ylimääräistä pistettä ja Divarin voittoa. Lopulta ASB/PöU vei sarjan voiton samoilla pisteillä, mutta keskinäisten otteluiden paremmuudella.

"Divarin runkosarja oli kokonaisuudessaan erittäin tasainen, jokaisesta pisteestä jouduttiin kunnolla taistelemaan ja erot sarjataulukossa lopulta ihan marginaaliset" - kommentoi Pelicans SB:n T16 vastuuvalmentaja Samuli Paalanen.

Runkosarjan lopulliset sijoitukset:


"Kausi ollut kokonaisuudessaan erittäin nousujohteinen ja positiivinen. Alkusarjassa oli vielä hieman totuttelemista Valtakunnalliseen tasoon ja mikä on pelin vaade. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä paremmin ollaan saatu yhdessä tyttöjen kanssa homman juonesta kiinni. Divarin runkosarjassa meidän vahvuutena oli heittämällä yhdessä sovittujen asioiden toteuttaminen ja suorittamisen tasaisuus pelistä peliin. Tyttöjen tunnollisen puolustuspelaamisen lisäksi erityismaininta meidän maalivahdille Iiris Nurmiselle, joka piti meidät monessa pelissä ja pisteessä kiinni. Meillä tällä hetkellä vahva jakso meneillään ja tästä on hyvä jatkaa viikon kuluttua alkaviin karsintapeleihin." - summaa kautta tähän mennessä Samuli Paalanen


Seuraavaksi T16 matkaa kohti pudotuspelikarsintoja,
Pudotuspelikarsinnan otteluparit ovat (SM7. - 1DIV2. ja 1.DIV1. - SM8). Näin ollen me kohdataan karsinnoissa SM-sarjan 7. Rankat Ankat (SSRA, Oulusta) Karsinta pelataan yksittäisinä otteluina ja paikat puolivälieriin ratkeavat kahden ottelun (koti/vieras) yhteispisteillä. Mikäli yhteispisteet kahden ottelun jälkeen ovat tasan 2-2, pelataan toisen pelin perään jatko-ottelu.

"SSRA itselle ja tytöille hieman tuntemattomampi joukkue. Kertaakaan ei olla vielä kohdattu vastakkain. Nopea, fyysinen ja taitava joukkue kuuleman perusteella tulossa vastaan. Lähdetään kohtaamaan Oulun joukkue nöyränä, muttei nöyristellen. Hienoa päästä tyttöjen kanssa yhdessä nauttimaan ja kokemaan ns. kevään isoista peleistä!" - kommentoi Paalanen

Tervetuloa kannustamaan T16 SM-PLAYOFFSEIHIN!
(Tarkemmat ottelupäivät ja aikataulut varmistuu myöhemmin)