Pelicans SB:n P9-kilparyhmälle hopeaa tämän vuoden Talent Cupista
Julkaistu: 24.05.2023 13.28

Pelicans SB:n P9-kilparyhmälle hopeaa tämän vuoden Talent Cupista

Pelincans SB:n P9-joukkue päätti kauden 2022-23 Jyväskylän Talent Cup turnaukseen, joka käytiin jälleen perinteisesti toukokuun alussa. Mukana oltiin kahdella joukkueella, joista toinen osallistui turnauksessa haastajasarjaan ja toinen kilpasarjaan. Molemmissa sarjoissa oli kova taso ja mukana oli hyviä joukkueita.

Kilpasarjassa oli mukana viisi joukkuetta, jossa kaikki joukkueet kohtasivat aluksi toisensa kertaalleen alkusarjan otteluissa. Näistä pojat voittivat neljä ja hävisivät niukasta yhden. Ainoa tappio tuli Lepän kovaa joukkuetta vastaan 3-2 lukemin. Avausottelussaan pojat voittivat tutun vastustajan, SaiPan 5-2. Toinen ottelu olikin juuri Leppää vastaan, ja kolmannessa ottelussa kaatui Happee 2-4 lukemin. Kun viimeinen alkusarjanottelu, SB Welhot/Musta joukkuetta vastaan päättyi meidän poikien voitonjuhliin 7-2 lukemin, tarkoitti se samalla sitä, että pojat olivat alkusarjan jälkeen sarjataulukossa ykkösenä. Puolivälierässään pojat kohtasivat uudestaan Lepän, jolle oltiin hävitty alkusarjan otteluissa. Nyt pojat eivät antaneet enää yllättää itseään, vaan veivät voiton 5-4 lukemin. Välierissä oli tarjolla paikka finaaliin, jonka pojat myös lunastivat, kun Happee kaatui rankkarikisan jälkeen 7-3 lukemin.

Finaaliin oli selvittänyt tiensä tuttu vastustaja, SaiPa. Alkusarjan otteluissahan, pojat olivat jo kertaalleen voitaneet SaiPan, mutta tällä kertaa lappeenrantalaiset tulivat hyvällä asenteella finaaliin. Vaikka meidän pojat aloittivatkin maalikarkelot. SaiPa kiristikin nopeasti ruuviaan ja otti pojat kiinni, ja meni lopulta ohi, vieden voiton 3-7 lukemin. Kaikki kunnia vastustajalle, joka pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi voittonsa. Pojilla oli pitkä päivä, mutta toki se sama koski myös vastustajaa. Hopea ei maistunut heti finaalin jälkeen hirveän hyvältä, mutta bussissa, takaisin ajettaessa, alkoi hopeinenkin mitali tuntumaan jo ihan hyvältä saavutukselta. Kilpasarjan joukkueet olivat todella tasokkaita, ja pojat joutuivat laittamaan joka pelissä kaikki likoon, että pärjäsivät kovia vastustajaan vastaan. Siinä mielessä hopea oli hieno saavutus, vaikka pojat ehkä lähtivät aluksi jopa hienoisina ennakkosuosikkeina finaaliin. Olivathan he jo kertaalleen kaataneet SaiPan aiemmin alkusarjanottelussaan. Mutta salibandyssa ei voi ikinä olettaa mitään, ja vastustajaa pitää kunnioittaa. Tappiostakin voi oppia paljon. Ja kuten todettu, ei hoppeekaan ollut tässä tapauksessa häppee.Pelicans SB:n haastajajoukkueen pelit Talent Cupissa alkoivat tasapelillä, kun ensimmäinen alkusarjanottelu päättyi 1-1 lukemiin O2-Jyväskylä/Ampparitytöt oranssi joukkuetta vastaan. Seuraavassa ottelussa tuli vuorostaan kylmää vettä niskaan, kun Laukaan Kings/Penguis P9 joukkue voitti pojat 1-7 lukemin. Kolmannessa ottelussa vastaan tuli vuorostaan tuttu vastustaja, Saipa, joka oli tällä kertaa parempi 3-2 lukemin. Tappio lappeenrantalaisia vastaan tarkoitti samalla sitä, että pojat tippuivat tällä kertaa mitalipelien ulkopuolelle. Pojat pelasivat kuitenkin vielä sijoitusottelun SB Welhot/keltainen joukkuetta vastaan, jonka he myös voittivat 4-3 lukemin. Voitto haettiin rankkarikisan jälkeen, ja turnaus olikin tosi mukavaa päättää voittoon, todella tiukan taistelun jälkeen. Pelicans SB:n haastajajoukkue sijoittui lopulta haastajasarjassa kuudenneksi. Sarjassa oli mukana kaikkiaan seitsemän joukkuetta, jossa Laukaan Kings/Penguins P9 joukkue vei finaalissa voiton ja Diskos sijoittui toiseksi.

Osalla pojista, kausi jatkuu vielä toukokuun ajan Pelicans SB:n taitokoulussa, ja osa on osallistumassa myös kesäkuun salibandyleirille. Muuten joukkueen, eli ensi kaudella P10-joukkueen treenit jatkuvat jälleen elokuun lopussa. Ensi kauden sarjat, mukana olevat joukkueet, ensimmäiset turnaukset ja muut yksityikohdat selviävät myöhemmin loppukesästä tai elokuun alussa. Kiitos ja kumarrus kaikille tässä vaiheessa, ja oikein mukavaa kesää!