Pelicans SB P10 osallistui Lemillä järjestettyyn Haastajaturnaukseen
P10 (2014)Julkaistu: 12.03.2024 10.55

Kauden 8. haastajaturnaus pelattiin 2 864 asukkaan asuttamalla Lemillä, Etelä-Karjalassa. Päivän peleissä kohtasimme Voiman, Saipa Mustan ja paikallisen KoPa juniorit.

Game 1, me vs. Voima:

Liekö legendaariset bussijalat vai mitkä, mutta ottelun alussa kentällä tuntui häärivän vain yksi joukkue, ja Pelikaanit oli yllätetty viiden pelatun minuutin jälkeen kahdesti, ja omaa peliä Pelikaanit ei tuntunut saavan käyntiin. Ottelu jatkui Voiman hallinnassa, heidän heilutettua vielä kahdesti Pelicans-verkkoa ennen kuin Joonas Suutari avasi Pelikaanien maalihanat ajassa 11.40, Hugo Degerlundin toimiessa syöttäjänä. Erän viimeisen maalin teki kuitenkin Voima, ja erätauolle siirryttiin 1-5-tappioasemasta. Toiseen erään tuli Pelikaanit kuin uudesti syntyneenä. Pelin painopiste siirtyi enemmän Voiman päätyyn, ja 2-5-kavennuksen iski Juuso Halmekoski ajassa 16.27. Tästä reilu kuusi minuuttia, ja Pelikaanit olivat nousseet Voiman rinnalle tilanteeseen 5-5. Enempää maaleja ottelussa ei nähty, ja ottelu päättyi tasalukemiin.

Game 2, me vs. Saipa Musta:

Pelikaanit jatkoivat heti avauspelin jälkeen Saipa Mustan kimppuun, ja avauspelin alkukoomailusta ei ollut enää tietoakaan. Pelikaanit avasivat maalihanat jo ajassa 1.43 Hugo Degerlundin toimesta. Avausmaalista ei ehtinyt kulua kuin 20 sekuntia, kun pallo oli taas Saipan maalissa, Jerry Laineen toimesta. Pelikaanien kolmas maali tuli heti perään. Luca Rauanterä lähetti pallon maalia kohden, ja muutaman onnekkaan pompun kautta pallo löysi tiensä maaliin. Noel Koskisen osuttua vielä kertaalleen ylivoimalla, siirryttiin erätauolle Pelicansin johdossa 4-0. Toinen erä jatkui Pelikaanien otteessa, ja ajassa 17.52 Joonas Suutari lisäsi johdon 5-0. Saipa onnistui heti perään kertaalleen, kunnes Vilho Riihimäki ja Luca Rauanterä siirsivät osumillaan Pelikaanit 7-1-johtoon. Saipa sai vielä kertaalleen pallon Pelicans-reppuun, ja näin ottelu päättyi 7-2-lukuihin Pelikaaneille.

Game 3, KoPa jun. vs. me:

Päivän päättävä KoPa olikin täysin uusi tuttavuus Pelikaaneille. Ottelu lähti hieman tunnustellen käyntiin, liekö syynä kotifanien rumpuryhmä, ja KoPa siirtyi nopeasti 1-0-johtoon. Luca Rauanterän ajassa 5.18 tekemä tasoitusmaali hiljensi kotiyleisön toviksi, mutta KoPan onnistuessa erässä vielä kolmesti, siirryttiin erätauolle 1-4-tappioasemassa. Toiseen erään lähdettiin kovaan takaa-ajoon, mutta KoPa iski erän alkuun numeroiksi 5-2. Pelikaanit loivat loppuerässä tukun hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vain Noel Koskisen toimittama pallo maalille löysi perille. Ottelussa ei enempää maaleja tehty, ja näin lopputulos KoPalle 5-2.

Penkin takaa:

Turnauksen avauserän jälkeen peli parani huomattavasti, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Saimme nähdä ja kokea hienon nousun takamatkalta tasoihin, hienoja suorituksia ja myös muistutuksen siitä, mitä pitää vielä harjoitella. Seuraavat kaksi viikkoa treenaillaan, ja sitten jatketaankin viimeiseen haastajasarjan turnaukseen Mikkeliin 23.3.