Pelicans SB:n jäsenet pääsevät juoksemaan Extremerunin erikoishinnalla!
Julkaistu: 10.07.2023 14.17

Pelicans SB:n jäsenet pääsevät juoksemaan Extremerunin erikoishinnalla!

Pelicans SB tekee yhteistyötä Lahdessa juostavan ExtremeRunin kanssa, johon voi osallistua erikoishinnalla, ja sen lisäksi on mahdollisuus kerätä rahaa joukkueelle, kutsumalla kaverit, sukulaiset, naapurit ja muut myös mukaan.
– Kun tapahtumaa ja yhteistyötä ehdotettiin seurallemme, innostuimme siitä heti, Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari ”Arppa” Koskinen kertoo.
– Päällimmäinen tarkoitus on saada joukkueet tekemään hauska treeni kesän keskellä.
– Tämä on minusta erittäin hieno tapahtuma ja hausta tapa viettää mukava päivä Lahden Urheilukeskuksessa, ja samalla tavata joukkueen kavereita tässä treenitauon aikana ja vetää hieman erilaiset kesätreenit.

ExtremeRun Lahti tapahtuma järjestetään 22–23.7. Perjantaina 21.7. on ExtremeRun Pre-party kello 16–22. Tässä voi tutustua rataan ja tapahtumaan, ilmoittautua ja hakea juoksunumeronsa. Lauantaina 22.7. juostaan varsinainen ExtremeRun. Kello 11–13 on kilpailuun ilmoittautuminen ja alkulämmittelyt. Kello 13, koko porukka lähteen matkaan yhteislähdöllä. Arvion mukaan viimeiset saapuvat maaliin noin kello 16, jonka jälkeen on palkintojenjako ja Afterparty kisapuistossa, jossa on DJ sekä live-esiintyjiä (pääesiintyjä Teflon Brothers). Sunnuntaina 23.7. on vastaavasti Lasten ExtremeRun, jossa ikäsarjat ovat: 4-vuotiaat, 5–6-vuotiaat, 7–8-vuotiaat, 9–10-vuotiaat, 11–12-vuotiaat, 13–14-vuotiaat ja 15–16-vuotiaat. Ikäsarja määräytyy sen mukaan, paljonko osanottaja on täyttänyt tai täyttää kyseisenä vuonna. Esimerkiksi, on nyt kuusi mutta täyttää tänä vuonna seitsemän, osanottaja kuuluu 7–8-vuotiaiden sarjaan. Tapahtuman tarkemmat tiedot, aikataulut ja ilmoittautuminen löytyvät nettiosoitteesta: https://www.extremerun.fi/.Lasten ExtremeRunin osanotto maksaa normaalisti 25 euroa (per juoksija), mutta Pelicans SB:n jäsenkoodilla osallistuminen on nyt 15 euroa (koodin voitte valmistaa Pelicans SB:n toimistolta tai joukkueenne vastuuhenkilöiltä). Koodi laitetaan kohtaan, alennuskoodi. Tämän lisäksi joukkueilla on mahdollisuus kerätä omalle joukkueelleen rahaa eli tehdä varainhankintaa. Jokaisesta lapsesta, joka tulee joukkueen ulkopuolelta, ja joka käyttää joukkueen antamaan alennuskoodia, joukkue saa viisi euroa. Eli kutsumalla kaikki kaverit mukaan Lasten ExtremeRuniin, saa joukkue rahaa. Jos joukkue tai joukkueesta joku kutsuu vastaavasti lauantain aikuisten Extremeruniin osanottajia, saa joukkue jokaisesta osanottajasta kymmenen euroa. Seurakoodilla mukaan voi ilmoittautua 45 euron hintaan, kun normaalihinta olisi 51 euroa. Hinta pitää sisällään myös illan Afterpartyn. Jos kutsuu kavereita, sukulaisia, naapureita tai muita mukaan, niin heille tulee ilmoittaa joukkueen oma koodi, että varainhankinta tilittyy oikeaan osoitteeseen. Joukkueiden koodit ovat: PHSBP17, PHSBMIEHET, PHSBP16, PHSBP15, PHSBP14, PHSBP14NASTOLA, PHSBP13, PHSBP13NASTOLA, PHSBP12, PHSBP11, PHSBP10, PHSBP9, PHSBNAISET, PHSBT18 ja PHSBT16.ExtremeRunia on järjestetty jo vuodesta 2010 ja ensimmäiset Lasten ExtremeRunit juostiin vuonna 2015. Lahdessa tapahtuma on kuitenkin nyt ensimmäistä kertaa. Radiosta ja televisiosta tuttu Jari ”Jaajo” Linnonmaa on nykyisin myös moniyrittäjä, ja hänellä on Lahden satamassa ravintola, jossa hän mukana yrittäjänä. Tätä kautta Lahdesta on tullut Linnomaalle mieluisa paikka, ja tämän vuoksi hän halusi tuoda tapahtuman suuresti tällä kertaa Lahteen.
– Lahdessa tuntuu aina olevan hyvä meno ja sen vuoksi halusin tuoda nyt tänä kesänä tapahtuman tänne, Linnonmaa kertoo.
– Arppahan ehdotti minulle itseasiassa tuota sapluunaa, jolla saisimme lapset innostumaan tuosta Lasten ExtremeRunista. Se olikin erinomainen ehdotus, joka otettiin heti käyttöön ja iso kiitos siitä Arpalle.
– Varainhankinnan eri joukkueille, olemme mahdollistaneetkin jo pidemmän aikaa.
– On iso kädenojennus tuoda Teflon Brothers tapahtuman Afterpartyyn, jonne toivottavasti kaikki tulisivat paikalle, vaikka eivät olisikaan juoksemassa itse ExtremeRunissa.
– Itse juoksutapahtuma on hyvin leikkimielinen ja kaikki osallistuvat vähän kieliposkella tähän hommaan, eikä tämä ole liian vakavaa.

Jaajo Linnonmaa kertoo, että aikuisten ExtremeRunin yhden kierroksen pituus on noin viisi kilometriä ja aikuiset saavat itse päättää, juoksevatko sen kerran vai useamman kerran. Lasten ExtremeRunissa juostaan paljon lyhyempi rata ja kaikki ovat lähellä Lahden Urheilukeskusta. Radalla on erilaisia, hauskoja esteitä.
– Aikuisten ExtremRunissa, noin 90 prosenttia osanottajista pukeutuvat erilaisiin naamiaisasuihin, joten kyse ei ole todellakaan mistään hampaat irvessä kilpailemisesta vaan enemmänkin sellaisesta hyvänolontapahtumasta, jossa kaikki ovat hyvällä fiiliksellä liikkeellä, Linnonmaa korostaa.
– Pääasia on pitää yhdessä hauskaa ja saada mahdollisimman moni liikkeelle, mahdollisimman matalla kynnyksellä.
– Ja illalla on tosiaan vielä hieno Afterparty.