Pelicans SB P8: Vauhdikasta menoa ja kehitystä Lappeenrannan Säbäkipinä-turnauksessa
Julkaistu: 11.03.2024 13.18

Pelicans SB P8: Vauhdikasta menoa ja kehitystä Lappeenrannan Säbäkipinä-turnauksessa

Sunnuntaina 10. maaliskuuta Joutsenohallissa Lappeenrannassa käytiin kiihkeätä ja innostunutta salibandytaistoa, kun alueen nuorimmat salibandylupaukset kokoontuivat Kaakkois-Suomen P8-Säbäkipinä-turnaukseen. Turnauksen isännöi Lappeenrannan oma SaiPa, joka toivotti tervetulleeksi joukkueita eri puolilta aluetta, mukaan lukien Pelicans SB P8, joka saapui paikalle kolmella värikkäällä joukkueella: turkoosilla, mustalla ja sinisellä.

Salibandyliiton uusien linjausten mukaisesti, otteluiden tuloksia ei kirjata tulospalveluun, vaan painopiste on pelaamisen ilossa ja urheilun hengessä. Tämä linjaus tukee Olympiakomitean 10 laatulupausta lasten ja nuorten urheilussa, korostaen osallistumisen merkitystä kilpailun sijaan. Turnaus tarjosi nuorille pelaajille loistavan mahdollisuuden mitata taitojaan, kokeilla uusia pelistrategioita ja ennen kaikkea nauttia salibandyn pelaamisesta yhdessä kavereiden kanssa.

Pelicans SB P8:n joukkueet, turkoosi, musta ja sininen, kaikki pelasivat turnauksessa neljä ottelua, kohdaten eri vastustajia tiukan aikataulun mukaisesti. Vaikka otteluiden lopputuloksia ei virallisesti kirjattu, Pelicansin pojat osoittivat kentällä todellista sisua ja joukkuehenkeä. Joukkueet saavuttivat kuusi voittoa ja yhden tasapelin kahdestatoista pelatusta ottelusta, ja vaikka joissakin otteluissa voitto jäi niukasti saavuttamatta, jokainen kohtaaminen oli täynnä opettavaisia hetkiä ja kasvun paikkoja pelaajille.

Pelicans SB P8:n osallistuminen turnaukseen oli jälleen todiste joukkueiden hienosta kehityksestä kauden aikana. Alkukauden jännitys ja epävarmuus ovat vaihtuneet itsevarmuuteen ja peli-ilon loistoon. Jokainen pelaaja on ottanut isoja askeleita eteenpäin, niin yksilötaitojensa kuin joukkuepelaamisensa osalta. Tärkeintä kuitenkin on, että pelaaminen on pysynyt hauskaa ja nautinnollista, mikä on yksi salibandyn ydinarvoista.

Seuraavaksi Pelicans SB P8 suuntaa katseensa kohti tulevaa turnausta, joka järjestetään 6. huhtikuuta Kouvolan Lyseon liikuntahallissa. Joukkue aikoo osallistua jälleen kolmella joukkueella, ja lopullinen päätös joukkueiden koostumuksesta tehdään lähempänä turnausta. Otteluohjelma julkaistaan, kun ilmoittautumisaika on päättynyt ja kaikki osallistuvat joukkueet ovat selvillä.

P8-Säbäkipinä-turnaus Lappeenrannassa oli erinomainen esimerkki siitä, kuinka kilpailun henki ja urheilun ilo voivat kulkea käsi kädessä, tarjoten nuorille urheilijoille arvokkaita oppimiskokemuksia ja unohtumattomia hetkiä yhdessä pelaamisen parissa. Pelicans SB P8 odottaa innolla seuraavia haasteita ja uusia mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä yhdessä salibandyn parissa.